Бареков: Това е блатото на Европа!

Що за държава е тази, в която излизат взаимни разкрития и обвинения за грандиозна корупция под маската на „умните и красивите“ в най-големите медии и всички се тюхкат, че „стабилността“ била застрашена от пошли скандали?

Това е част от написаното то евро депутатът Николай Бареков, в личният му Фейсбук профил. Коментарът идав по повод скандалите в държавата ни от изтичащата седмица.

Ето какво още написа тай!

Публикуваме без редакторска намеса

Що за държава е тази, в която излизат взаимни разкрития и обвинения за грандиозна корупция под маската на „умните и красивите“ в най-големите медии и всички се тюхкат, че „стабилността“ била застрашена от пошли скандали?

Защо прокуратурата и ДАНС още не са влезли в офисите на БТВ и Нова, за да потвърдят твърденията на Васил Иванов и на моя милост (твърдения inside от свидетели) за рекет и търговия с влияние за огромни суми от дирекциите на новините на двете телевизии? Защо НАП не започне проверка десет години назад на имотите, палатите и лимузините на всички водещи и техните босове в двете медии? Как така всички журналисти имат и втора професия като бизнесмени с разни фондации и общини?

Къде е Прокуратурата тука? Къде е общественото порицание и нетърпимост? Къде са провалените политици от Протестна мрежа, че да спретнем заедно протест за свободата на словото? 113 място не е ли дъното или копаем тинята вече?

Що за държава, в която полупиян олигарх се хвали пред изискани дами, че изнудвал Главния прокурор в офиса на друг олигарх? А после темата се обръща от фейк медиите с главата надолу.

Що за „бяла държава“ е тази, в която олигархията, вместо да е на подсъдимата скамейка, си пие кафето и уискито и се бие в гърдите, че правосъдие не я лови?

Защо пияният самозабравил се олигарх намесва прекрасните иначе карикатури на Комарницки в спора си с прокуратурата?

Защо този спор не се води в съда, където Олигархът да отговаря за бруталния скок на и без това най-скъпия газ в Европа? Как народът ще плаща сметките си за ток, вода и газ идната зима? Къде е прокуратурата, къде е съдът?

Това не е бяла държава! Ресто.

Това е черна държава, в която крадливата олигархия в лицето на Капитал, Донев, Дончев и сие яхна политиците, яхна съда, скоро и прокуратурата. Кръгът ще бъде затворен, а ние, овцете, ще имаме само правото да избягаме от кошарата.

Ако има още останала някаква прокуратура, то времето и за действия изтича много скоро.

За кого бие камбаната? За всички българи, които вярват наивно, че чичковците с белите якички не са пратени от БКП и ДС, а са се родили на жълтите павета със златни лъжици в уста, получили са държавата на Живков като законни наследници и сега на всичко отгоре ще ни учат на техния си морал и ще ни раздават тяхното си (на Прокопиев, на Дончев, на Донев и на Костов) правосъдие. Това не е държава, ние не сме народ.

Това е блатото на Европа.

Бареков: Това е блатото на Европа!

http://bnews.bg