Беновска изпепели Лозан Панов! Пита го ходил ли е войник, той мълчи. Водещата настоява ВСС да провери, ако „не“ – защо?

На 23.3.2017 г. в ОТКРИТО ПИСМО запитах първите в България: Кой от Вас е бил войник на България, кога, какъв профил , а ако не е бил – по какви причини. Моля, отговорете в търпимия срок от една седмица. 24 дни председателят на ВКС Лозан Панов не отговаря… От кабинета на Панов ми съобщиха устно, че са го подсещали няколко пъти да даде информация бил ли е войник и, ако „да“, къде, кога и какъв род войски. Но Панов още „мислел“/цитирам/…Попитах: “Какво толкова има да „му мисли“ Панов?! Бил ли е или не войник, е просто един факт от биографията му?“

Уважаеми господин Панов, Моля да ми отговорите на въпроса бил ли сте войник, и, ако „да“- кога и къде? Ако не сте ходил войник, господин Панов, моля да съобщите уважителните причини!

Междувременно се сетих, г-н Панов, че ползвате НСО – автомобил и охрана…Заплашен ли сте от нещо и от какво? Вършите ли неща, които противоречат на поста Ви председател на ВКС като например: да се месите в политиката, да злепоставяте срещу главния прокурор, да се срещате с партийни девианти и олигарси, за да кроите как да изпълните поръчката да разбиете съдебната и политическа система и за това да сте щедро възнаграден? Защото не сте ходил войник ли се чувствате несигурен?

Реших да видя биографията на Лозан Панов, с която е кандидатствал и е бил избран за председател на ВКС. Не намерих биография на г-н Панов на сайта на ВКС. Проверих и на сайта на ВСС ТУК. И там не намерих биографията на Лозан Панов…
Реших да проверя г-н Цацаров, главния прокурор на РБ, публикувал ли е биографията си на сайта на ВКП. На този линк е биографията на г- Цацаров. Главният прокурор Цацаров е бил войник.

Проверих и на сайта на ПП ГЕРБ за биография на лидера Бойко Борисов. Намерих я ТУК. Признава му се военна служба.

Уважаеми членове на ВСС,
Моля спешно да проверите бил ли е Панов, един от първите трима в съдебната власт, войник и ако „не“ – защо? Както и да публикувате биографията на Лозан Панов, за да разберем има ли празноти в нея.

Ще припомня защо зададох въпроса: Беновска пита: Кой от Вас е бил войник на България, кога, какъв профил , а ако не е бил – по какви причини.

Направих го във връзка с ескалацията на тероризма в Европа и света, заплахата от вълна мигранти и пренос на тероризъм през границата на България – европейска граница за ЕС, във връзка с инициативата на „Фронтекс“ да пренасочи ресурси от Централна Европа към българо-турската граница, във връзка с обсъжданията в 43 НС за връщането на задължителната военна служба и липсата на новоподготвени за защита на границите ни кадри, както и застаряването на запаса. Направих го, защото „Радио К2“ и „Беновска пита“ изследват кой на какво основание иска и може ли да управлява България. Адресирах този въпрос към долу изредените, защото те са хората ,които моделират обществените процеси и дават личен пример на българите.

Ето отговорите на тези, които запитах:

1.От Президентите:
Петър Стоянов, президент/ 1997-2002/ – бил е войник в Българската армия от 1970 до 1972 година в поделение ПК90 близо до границата ни със Сърбия.
Георги Първанов, президент/2002-2012/ – служил е в редовете на Българската армия в периода между 04.10.1975 г. до началото на октомври 1977 г. като свързочник в системата на противовъздушната отбрана (секретен профил).
Росен Плевнелиев /2012-2017/- сигурно не ми отговори, защото запитах Росен Плевнелиев на финалния му отчет като президент: „Скъпи г-н Плевнелиев, ще отговорите ли какво Ви заплатиха, за да станете проводник на най-вредните за България нюанси на американската политика, а именно „соросоидските“, „грантаджийските“, „протестърските“, „капиталските“? И да нажежите до червено отношенията между България и Русия в разрез с националната психология и политика на България? И понеже бяхте една гнила ябълка в политиката, ще си позволя да Ви подаря на изпроводяк една здрава, българска, червена ябълка“. Но НСО със сила прекъсна въпроса ми. А Плевнелиев не отговори и нарече въпроса ми провокация… Дали съм права да питам Плевнелиев за отцепредателството му към България, дали не съм – времето ще реши.
Бележка: ясно е защо не питам президента Румен Радев

2.ЗА Лидерите на партиите, които биха излъчили премиер след парламентарните избори:
Бойко Борисов- ГЕРБ –през 1982 г. се дипломира във ВСШ на МВР с чин лейтенант като инженер по специалността „Противопожарна техника и безопасност“- това се приравнява на военна служба
Корнелия Нинова – БСП – ясно е, че не е служила в армията.

3. ОТ първите в съдебната система
Георги Колев – председател на ВАС – служил е в НШЗО „Христо Ботев“ гр. Плевен от 30.09.1985 г. до 06.09.1986 г. по специалността „мотострелкови“.
Лозан Панов- председател на ВКС – не отговаря до момента…
Сотир Цацаров – главен прокурор – служил е в НШЗО „Христо Ботев“ гр. Плевен в периода 25.09.1985 – 25.09.1987 г. в поделение на зенитна артилерия.

Аз съм Илиана Беновска , политически журналист, създател на обществено-политическото „Радио К2“ и водещ на „Беновска пита“ по Канал 3 и питам:
Г- Панов, отговорете на въпроса бил ли сте войник и ако „да“- кога и къде? Ако не сте ходил войник, господин Панов, моля да съобщите уважителните причини!
Членове на ВСС,моля спешно да проверите бил ли е Панов, един от първите 3-ма в съдебната власт, войник и ако „не“ – защо? Както и да публикувате биографията на Лозан Панов,за да разберем има ли празноти в нея.

blitz.bg