Бойко не е Бойко

Бойко Борисов не е Бойко Борисов. Други са вместо него – неговият пиар, една девойка от Министерския съвет… И още кой знае колко „Бойкоборисовчета“. Да не е лъжа? Стана ясно на делото на годината, както го окачествиха бързо-бързо медиите.
За първи път журналист се изправи в съда срещу премиера, за да отстоява името си. И да се противопостави на арогантността, подмяната, безочието и агресивния мачизъм на Борисов. Срещу Елена Йончева шизофренно и абсурдно се подредиха „експерти“, натоварени със задачата да докажат, че Борисов не е Борисов. Премиерът не пишел сам във фейсбук профила си, други драскали там вместо него. Леле, голям срам! И това ли не може? Че Доналд лично го прави, а Бойко поверил и туй „ръкоделие“ на по-компетентни. И теории развиват – колко и какви фалшиви профили имал премиерът, как разни хора вилнеели от негово име и пускали клипове… Че какъв е този премиер? Как не е удържал тез палячовци, които сриват реномето му? Па и мисли, че с холограми може да метне съдията.
Че кой говори за писания във фейсбук? Що се правят на ударени с мокър парцал? Има ли предизборна проява на Бойко Борисов например в Бургас, на която той изрича, че правителството било принудено да плаща милиони за документалните филми на Йончева? Има. Ама те и това поставят под съмнение. Клипът може да е монтиран, смело изричат защитниците Му. Къде, във фейсбук профила ли? Боже! А в „Ютуб“, а в телевизионните репортажи? И там конспирации, и там халюцинации.
Твърде плоско. Номерът Му не върви. Време е за „разузнаваческата“ нишка. Натам ще търкалят съдебното дело, за да няма повече мушмороци, които да Го правят за резил. При закрити врати, с „тайни“ свидетели и, разбира се, националната сигурност. А Той после ще върти филми във фейсбук и ще налага диктатурата на анцуга. Бойко си е баш Бойко!

Ина Михайлова

duma.bg