Волгин: В ГЕРБ има страх от президента Радев, защото той не е безобидна ваденка като Плевнелиев

Радев е нещо различно, той няма да служи на определени интереси, няма да мълчи когато интересите на България са застрашени“, каза още Волгин.

Първо трябва да гледаме принципа „Виж кой говори“. Това, което знаем идва само от уволнения директор. Цялата информация е от него. Важно е да знаем какъв е този човек Любомир Талев, който твърди, че е наследник на Елисавета Багряна, и неговия бекграунд. Това заяви журналистът Петър Волгин в „Здравей,България“ относно скандала с проектозакона за гласуването в чужбина.

„Това е един възторжен протестър от лято 2013. Той има русофобски прояви и почитател на ген. Христо Луков, той е един от най-известните симпатизанти на нацистка Германия. Второто е, че има страх откакто Румен Радев стъпи в длъжност. Този страх е в ГЕРБ, защото досега те нямаха основание да се притесняват от Плевнелиев, който беше една безобидна ваденка. Той просто четеше няколко опорни точки, пуснати му от някого. Румен Радев е нещо различно, той няма да служи на определени интереси, няма да мълчи когато интересите на България са застрашени“, каза още Волгин.

В студиото освен него беше и журналистът Стефан Ташев. „Според мен уволненият чиновник трябва да се върне на работа Това е опит за заобикаляне на конституцията. Радев няма законодателни правомощия, а се опитва чрез служебния кабинет да вкара закон“, каза той.
Ташев намекна за зависимост на президента от ДПС.

„По същата логика мога да кажа, че Радев е управляван от летящи чинии или от пингвините на северния полюс“, контрира го Волгин. „Президентът Радев може да изказва мнение по важни въпроси“, добави той.

epicenter.bg