И днес не мина без новина за бити и малтретирани полицаи в ромска махала

И днес не мина без новина за бити и малтретирани полицаи в ромска махала. Тоя път в сливенския квартал „Надежда“. Има и ранени служители на реда. Те са били на служба, с униформи и отличителни знаци. Държавата им поверила лично служебно оръжие, помощни средства и им е дала много големи права в рамките на закона. Полицаите обаче не са използвали нито оръжията, нито помощните средства, нито правата си. И никой журналист не ги пита ЗАЩО са се оставили да ги обиждат, да ги бият и да ги нараняват.
Аз знам отговора – полицаите не смеят да употребят оръжията, помощните средства и правата си, защото ще се превърнат в обвиняеми. Защото такъв е законът, който е рамка на техните права. А кой пише и гласува законите? Ония, за които голяма част от полицаите гласуват. Оня, които от десет години съсипват системата на МВР.
Полицаите не бива да стачкуват и протестират срещу ниските си заплати и скъсаните си кубинки. Полицаите трябва да протестират срещу закона, който урежда правата и задълженията им, защото тоя закон е нефелен и не работи.
Журналистите? Има ли въпроси? Няма въпроси. Свободни сте. Словоблудствайте на воля!
Любо КОЛЬОВСКИ

loading...