Кмет от ареста

На тази дата преди 85 години гангстерът Ал Капоне влиза в затвора. Едва ли някой се е съмнявал, че и зад решетките босът е бил бос. У нас с днешна дата скандалният управник на Галиче Ценко Чоков, макар и в ареста, остава кмет.
Кмет, ама в ареста, ще кажете. В ареста, ама кмет, ще добавим. На това му се вика държава!
Като написахме преди седмица, че сагата „Чоков“ е „мила родна картинка“, не ни се вярваше, че ще се окажем пророци за частния казус „Чоков“ и за държавния „Борисов Трети“. Сега хем ще си имаме „Борисов 3“, хем Чоков ще е кмет. Откъдето и да го погледнеш – мило, та родно.
И к’во правим сега? От една страна, имаме препоръка на ЦИК Ценко Чоков да не бъде кмет, защото е под запрещение и определено няма как дистанционно да упражнява правомощията си от ареста. От друга, местната избирателна комисия, явно далеч по-осведомена и съпричастна към частно село Галиче, с подобаващо мнозинство оставя скандалния управник на поста. Царят дава, пъдарят не дава. Или обратното.
Ценко Чоков хем се оказва „действащ“ кмет, хем не временно, а постоянно, в рамките на работното си време няма да присъства в кабинета и в селото си дори. Не заради друго, а защото е във „временна невъзможност“.
И как ще си върши работата? Що не му прехвърлят бумагите, печатите и пр. екстри в ареста? К’во му пречи от там да разписва, нарежда и подпечатва? Може и директен телефон с Началника на жълтите павета да му пуснат. Приемна да му открият, а съселяните му да го посещават зад решетките и да споделят проблемите. Боже, то в държавата министрите ги разпределят на лотариен принцип, ние за Галиче и връзката между избирателите и избрания се кахърим!
Кой ще плаща обаче за гаврата с държавата и нейните институции? Има ли кой да спре Ценко-чоковците и ценкочоковщината?

Ина Михайлова

Резултат с изображение за Ценко Чоков

http://duma.bg