КОЛКО ПРОЦЕНТА СА ДЕБИЛИТЕ?

Когато прочетох противоречивото за много хора твърдение на проф.Христов, че 80 % от българите са дебили, се съгласих на 100 %.

След време се замислих, като наблюдавах хората и установих, че по-скоро това е външната страна на нещата, а всъщност не хората са дебили, а политиците съзнателно ни превръщат в такива.

В противоречие с биологията смятам, че интелектът и мозъкът са мускули! Само вроден интелект и талант не стигат. Ако не ги тренираш. Както например може да имаш прекрасни качества на атлет, но ако не стъпиш на стадиона, никой , дори ти, няма да разбере.

С какво политиците убиват мисленето?

На първо място с това, че вече няма безспорен източник на истината и на начин на мислене. Медиите се превърнаха в „свински” и пожълтяха тотално, като новината, че някоя певачка си споделила спомен от детството измества новината за вдигането на цените на горивата. Журналисти и публицистични предавания почти не останаха, останаха само както аз ги наричам „духачи на глухарчета”.

Сериозни книги вече не се четат, пазарът се напълни с книги-еднодневки, които създават илюзията за култура. Класиката остана до контейнерите за боклук, а се тиражират мемоарите на певачки и мутри.

Децата от малки се учат да не мислят, като всяка проява на самостоятелно мислене е наказвана безжалостно от учителите и обществото.

ВСИЧКИ ПРАВЯТ ТАКА! Това е девизът на българското общество понастоящем. Никой не трябва да се дели от стадото!

Обективна информация също почти няма. Интернет, социалните мрежи, медиите, всичко се манипулира жестоко, на всеки факт има опровержение, дотам, че накрая човек не вярва на очите си и ушите си. СЪМНЕНИЕ, ЦЕЛТА Е ДА СЕ ПОСЕЕ СЪМНЕНИЕ ВЪВ ВСИЧКИ И ВСЕКИ.

А социалните мрежи имат една единствена положителна страна – да може да се споделят свободно мисли /е, който ги има, разбира се/.
Но отрицателните страни са много – мислене по шаблон, съответстващ на „политиката на Фейсбук”, даване на трибуна на всеки малоумник, който се чувства комплексиран и пише глупости и обижда, за да се почувства велик и значим в дребното си сиво ежедневие, даване на трибуна на всеки психопат, който смята, че може да оправи света, народът, хората и извънземните, даване на трибуна на всякакви патици, бълващи цветенца, кученца и пожелания, докато на човек му се отще да чете каквото и да било….

И най-вече – изместване на мисленето от реалното общуване във фейсбук-мислене. Където тълпата може да се контролира! Не сте забелязали, нали?

Приложната психология и социологията са настолни книги на кукловодите на управляващите. Хората са предвидими. Повечето. Има и такива, които не се вписват в системата и не подлежат на манипулиране. Много рядко. Но тълпата може да се управлява, психологията си е наука.

Манипулирането на хората – също. Много пъти съм цитирала Ноам Чомски – 10 начина да ви манипулират!
Случва се на практика! Докато хората постепенно се оттучиха да мислят. Дори интелигентните се поддават на манипулациите. Зрелища, които се наслагват и припокриват, докато като изкуствени цветя покрият блатото, в което сме затънали до ушите.

Най-лоша е манипулацията на действително интелигентните хора. Понеже няма общ авторитет в държавата, всеки започва да си мисли, че е неразбран.
А масовата психоза, която ни налагат, е ЧЕ ВСЕКИ РАЗЛИЧЕН Е ВРАГ! РАЗЕДИНИХА ИНТЕЛИГЕНЦИЯТА, НАБЛЯГАТ НАВСЯКЪДЕ НА РАЗЛИЧИЯТА, А НЕ НА ОБЩОТО, КОЕТО ТРЯБВА ДА СЕ СВЪРШИ.

Създадоха се много центрове на съпротива срещу статуквото, които не могат да се обединят. Защото управляващите или по-скоро тези, които ги сложиха там, внедриха тролове и предатели навсякъде. КОИТО ПОСЯВАТ СЪМНЕНИЯ.

ДНЕС ПРИЗИВЪТ МИ Е КЪМ ИНТЕЛИГЕНТНИТЕ И МИСЛЕЩИ БЪЛГАРИ.
МНОГО СМЕ И НЕ СМЕ САМИ! НЕ СЪМ САМА, ВИЕ НЕ СТЕ САМИ, НИЕ НЕ СМЕ САМИ!
ОБЩАТА НИ ЦЕЛ Е ЕДНА. НЕ ДОПУСКАЙТЕ СЪМНЕНИЕТО ДА УБИЕ ИДЕИТЕ.
СЪЕДИНЕНИЕТО ПРАВИ СИЛАТА. СЪЕДИНЕНИЕТО НА ИНТЕЛИГЕНТНИТЕ ИСТИНСКИ РОДОЛЮБИВИ БЪЛГАРИ – СРЕЩУ ДЕБИЛИТЕ, КОИТО НИ УПРАВЛЯВАТ! А ТЕ – ДЕБИЛИТЕ В УПРАВЛЕНИЕТО, СА 100 %!

БОГ ДА ПАЗИ БЪЛГАРИЯ!
ОБЕДИНЕНИЕ!

Елена Гунчева

Снимка на Елена Цонева Гунчева.