Ламбо: Ако Нинова не бе взела това решение за Гергов, щеше да е Содом и Гомор

Ако Корнелия Нинова не бе взела това решение, щеше да настане содомор и годомор, както аз казвам. Това заяви Стефан Данаилов в коментар на предложението на соцлидерката за изключване на Георги Гергов от Изпълнителното бюро на БСП.

„Очаквах съпротивата да е в друга посока. Съпротивата, ако тя не беше взела такова решение… тогава щеше да стане вътре стой та гледай. На содомор и годомор, както казвам аз. Тя превари със своето решение цялата тази история, която можеше да се случи“, каза Ламбо.

Това са обществени тайни кой застанал, какви цигании са станали… Ако си спомняте на конгреса като я поздравих, аз й казах, че не знам какво ще прави с този Национален съвет, напомни Ламбо.

Данаилов обаче похвали и Гергов за оставката. „Така трябва да се постъпи. Той направи жест все пак към всички нас, за да не изпадаме в тежка ситуация, защото гласуването щеше да бъде по-лошо за него“, каза Ламбо. Можеше по-леко да мине цялата история, ако беше приел да се срещне с ИБ, допълни зам.-шефът на БСП.

Неприятна случка, но вижте – не може да продължава така, категоричен бе Ламбо. „Първо, когато си поел ангажимент да бъдеш член на ИБ, то не е случайна работа. Всеки трябва да се замисли кой е, къде е в живота. Има ли някакви морални устои, защото всичко се тропосва на партията“, обясни той.

И разказа, че във Варна хората често го питат щом БСП се бори против паралелната държава, редици й има ли хора от паралелна държава. Аз казвам, че има, обясни Ламбо. Но на въпрос дали визира Гергов, отговори с Не.

А за Гергов разказа, че е искал много повече. Запитан дали става въпрос за зам.-председателското място в БСП, Ламбо потвърди. Но станах само аз, only you, допълни той.

Този ход, който направи Нинова с промяната в устава, партийният председател да бъде избиран от партията, това е именно да се спрат тези зависимости. Ние се борим да бъдем чисти, а в същото време има зависимост, допълни Данаилов. То се знае, че са помогнали тогава тоя, тоя и тоя, и въз основа на това са искали тези работи, допълни той.

Стефан Данаилов СНИМКА: Архив

http://24chasa.bg