Лятото идва с бургаска класика – миди и бири на острова

Екипът на остров Света Анастасия провери и доказа днес готовността си да посрещне многобройни гости през топлите месеци. Но няма нужда да чакате до лятото. Общинският кораб вече извършва редовни курсове, музеят работи, църквата е отворена, а кухнята на ресторанта заредена с вкуснотии и питиета.

Вече има много заявки от туроператорите, които ще доведат гости от чужбина, за да видят острова за първи път. Бургазлии и българите от цялата страна, които вече са били тук, са винаги добре дошли да се завръщат отново и отново. Света Анастасия е идеалното място, където да прекараш няколко приятни часа с приятели, да доведеш гости, гадже, да се ожениш или да кръстиш детето си. Тук винаги ще ви очаква бургаската класика – бира и миди, много други рибни специалитети и атмосфера, каквато не можете да откриете никъде другаде у нас. Все пак това е единственият достъпен и обитаем остров в България.

Община Бургас благодари на водолазите от клуб „Приятели на морето“ за споделената грижа към Света Анастасия. Те почистиха дъното край острова и извадиха първата реколта миди от естествената подводна ферма. Всички днешни гости ползват привилегията да хапнат безплатно от морския деликатес. Те извадиха голям късмет с прекрасното слънчево време между вчерашния и утрешния дъжд.

За всички предстоящи събития на острова, цени и начин на пътуване, търсете информация в едноименния му сайт, очакваме ви:

http://anastasia-island.com/plan.php?id=28

Лятото идва с бургаска класика - миди и бири на острова

cross.bg