Неолибералстващата пасмина истерясва по американски модел

Нелоялните „реформатори“, зелените терористи и соросоидната дружинка за производство на протестърски акции опитват да компрометират правителството

Неолибералстващите са близо до фашистите и болшевиките по мракобесие, методите и крайните им цели са същите

Eдинственият извод от историята е, че от нея не се правят изводи, писа хумористът Бранислав Нушич. Днес за пореден път гледаме доказателства за същото в изпълнение на нашенски политически актьори. Вместо енергично да подкарат кервана на изпълнителната власт, те губят ценно време, нервно тъпчат на място и се стараят да угодят на истеричното врещене на зелени, розови, сини, червени и прочие политически терористи.

Властта в парламента е получена след убедителния вот на избирателите, правителството е формирано по всички демократични правила, според които на загубилите изборите им остава да се подчинят и играят в опозиция. Не би! Напълно закономерно неолибералстващата пасмина се тръшна в истеричен припадък и наду медийни вувузели срещу част от коалицията. Всъщност срещу резултатите от изборите, които отново показаха реалната им политическа тежест и отношението на българите към техните партии, водачи и идейни ценности.

Но защо премиерът, депутатите и ръководството на ГЕРБ за пореден път се хващат на гаднярските им номерца, влизат в обяснителен режим пред крайно незначителни групички и субекти с лоша слава в обществото? Знайна е единствената сериозна причина – външният натиск. Нищо, ама съвсем нищо друго значимо не стои зад вчерашните и утрешни „реформатори“, непеошници и гейпарадисти.

А зад зелените маймунджилъци прозират главно интересите на чужди бизнес играчи, другото е болната страст на шепа наглеци да тормозят хиляди собственици на имоти. С присъщата за почти всички непеошници извратена радост, че от подривните им действия за хората има вреден ефект, но пък на тях носи ползи. Властта не се съобразява с обществените интереси, а с техните изцепки, ерго те са умни, красиви и още за каквото си фантазират и претендират.

Така със сила изникна въпросът в „Труд“: „Кой ни управлява всъщност, господин Цветанов – ГЕРБ и патриотите или зелените лигльовци?“ Защо с всичката си воля за управление връщате назад разумен закон, за да угодите с извинителна усмивка на горните шумни наглеци? Щом имате парламентарно мнозинство и стабилно правителство, такъв ход неизбежно се тълкува като „любовна серенада под зеления балкон“!

Ами подминавате ги като бърз влак малка спирка и тогава ще се приеме, че изпълнявате управленските си функции!

Добре е най-сетне да проумеете, че българите гласуват пропорционално или мажоритарно за вас преди всичко, за да им се махнат от главите онези негодници от неолибералстващата политическа и околополитическа пасмина. Тя като цяло и в отделните си сегменти се провали напълно и безвъзвратно за самостоятелна употреба.

Има на разположение единствено техниката да ви тероризира и по този начин подтиква да изпълнявате външните инструкции към нея. Да ви дърля с вувузелене от улицата и особено от екраните на услужливи телевизии или да ви сритва коалиционно отвътре, ако чуждите й благодетели ви заставят да я присламчите към властта. Може да не ги щат избирателите, да ги мразят българите, но често успяват чрез ГЕРБ да постигат част от щенията си.

Значи предстои намразването на ГЕРБ, то вече е в ход, факти има достатъчно, тенденцията става забележима. Нали с този мотив предишното правителство подаде оставка след показателните според премиера резултати от президентските избори! Колко пъти още ще се печели след отказ от управление насред мандата при предостатъчна парламентарна подкрепа? Следващ такъв „маньовър“ масово ще се възприеме като израз на страх и безотговорност, като признание за непригодност да се върши някаква народополезна дейност.

Към това е насочено актуалното подривно мероприятие на пасмината, наречено „Нацисткия скандал“. Скандал някакъв тече, но не е нацистки. Поради липса у нас на нацисти, фашисти и прочие трайно сатанизирани след световната война феномени от миналия век. С оглед вота на избирателите ГЕРБ естествено си покани за коалиционен съюзник „Обединените патриоти“, които лоялно подкрепяха и предишния кабинет.

Именно нелоялните тогава „реформатори“ и соросоидната дружинка за производство на протестърски акции яростно напират да компрометират тази управленска връзка. Знаят, че с оглед своите интереси в операцията ще се включат ДПС и особено БСП с ляво-дясното си троцкистко ръководство. ДПС и преди скандала настояваше за отстраняването на „Обединените патриоти“ от изпълнителната власт, сега просто напомня за същото.

Позитанците строго по Нушич не са извлекли важни за себе си и партията поуки както от последствията от кървавото преследване на „монархофашисти“ преди 70 години, така и от своето заклеймяване и опити за преследване след захвърлянето си от Кремъл. Хиляди българи, повечето от които невинни, са потърпевши от репресиите на комунистическия режим, извършвани нерядко без съд и присъди. Имало е сред репресираните и немалко жестоки крепители на царската власт, примитивни биячи и убийци на държавна служба, възторжени симпатизанти на Велика Германия, но истинските идейни и политически изявени като нацисти и фашисти са били незначителен процент.

Палачинката се обърна, дойде време по същата рецепта комунистите да станат обект на дамгосване с поставяне под един знаменател с манипулативното приравняване на комунизма и фашизма. Отново прогонване на създадения през годините управленски, военен и професионален елит, отново както след септември 1944 г. високи и средни държавни позиции се заемат от люде некомпетентни, безотговорни и просто нефелни за сериозна работа.

По главните критерии БСП е скъсала връзката си с БКП, но с практиката да клейми и злепоставя с поставяне на различни хора под един знаменател очевидно не е. Като ревностни социаллиберали позитанците заедно с неолибералстващите космополити се нахвърлиха срещу „Обединени патриоти“ по повод нищо незначеща в политически план стара снимка. Истерични словесни атаки заляха съвсем прясно назначения Павел Тенев, а в биографията му няма абсолютно нищо политически укорително. Не е нацист или фашист, но на онези много им трябва нещо такова за обект на нападки, лепнаха му желаните етикети и го обявиха за „вещер“. Набедиха за такъв и Иво Антонов, шеф на дирекция в МО.

Какво да правят, като желаят да гонят, налага се все някого за нещо да дамгосат, да го пекнат на медийна клада и да му искат оставката. И вицепремиерът Валери Симеонов искат да се маха, лоши снимки в концлагер бил правил, спотайвал може би и антисемитски мисли в главата си. За нищо такова няма данни, но колко му е да ги съчинят и да ръчнат „Шалом“ да напомни за холокоста.

А шефът на ПАСЕ Станишев да смъмри Борисов за лошия му избор на партньори. Гони ги тия националисти, Борисов, нацисти са те! Я той как се издигна, след като сладко се целува насред София с пламенния евроатлантик-ердоганист Местан!

„От всичките зам.-министри на „Обединените патриоти“ Тенев беше най-добрият и най-подготвеният. Истински съжалявам, че това се случва заради подобна глупост от негова страна. Човешко е по време на командировки да се правят такива шеги“, казва премиерът и е много близо до точната оценка. Но отстрани и двамата набедени, така угоди на собствените си душмани.

А именно неолибералстващите са най-близко до фашистите и болшевиките по мракобесие, методите им са същите, крайните им цели са същите и като тях са готови света да удавят в кръв. Както за онези, така и за тези родолюбците и патриотите са първи противници и обекти за свирепа агресия. Това виждат как се прави в САЩ срещу новия президент на страната, това с някои теренни нюанси прилагат във Франция, Холандия, Австрия и тук. На тях демокрацията им е потребна само като прикритие за установяване на антидемократичен ред.

При реална заплаха за осъществяване на противонародните им цели ще преминат към репресии, както това са сторили болшевиките, маоистите, нацистите и фашистите, впечатлили силно с лозунгите си милиони хора. Като всички носители на Единствените ценности и водачи към Светло бъдеще размахващите неолиберална изключителност вече вървят по техния мракобесен път. Затова е самоубийствено да се угажда и правят отстъпки на такива

От

http://trud.bg