Нинова към ГЕРБ: За 30 сребърника или за пост, все е предателство

Дали за тридесет сребърника или за един пост – председател на НС, предателството си е предателство – и в живота, и в политиката. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова в социалните мрежи, пояснявайки, че позицията й е в отговор на изказвания на Цветан Цветанов и Владислав Горанов от ГЕРБ, по повод нейния отказ да приеме предложения й пост.

„Виждам, че дори и днес, когато е време да замълчим, г-н Горанов и г-н Цветанов от ГЕРБ не спират агресията и личните нападки“, пише Нинова .

Вижте цялото изказване:

Виждам, че дори и днес, когато е време да замълчим, г-н Горанов и г-н Цветанов от ГЕРБ не спират агресията и личните нападки. При това го правят в такъв синхрон, че дори използват едни и същи изречения: БСП не е искала промяна, а подмяна. Очевидно тази опорна точка ще се развива в следващите дни. Разбира се, че ще оставя това без коментар, защото е толкова очевидно кой подмени предизборните си обещания със следизборни „преговори “ за постове и власт. Но няма как да подмина другата опорна точка- че БСП ще бъде деструктивна сила за България, защото, видите ли, г-жа Нинова отказала да стане Председател на Народното събрание. И тук имам два въпроса към уважаемите господа и един коментар: 1. За България: колко демократична е държава, в която управляващите, за да нямат опонент , си купуват и отглеждат опозиция, защото в последните две седмици покупко-продажбата върви с пълна сила.
2. За партиите: каква е тази партия, която преди избори е алтернатива и промяна на статуквото, а след тях, става част от него? И накрая и то точно в дните на страстната седмица: 3. За морала – дали за тридесет сребърника или за един пост председател на НС, предателството си е предателство – и в живота, и в политиката

http://trud.bg