ПОЛИТИКИ И ПУДЕЛИ…..

Догодина май месец ще има отново избори за евродепутати. Като битката за редене в листата по стар български обичай започна сега.

Както винаги, патриотите са първи! Волен Сидеров е в тежки размисли с кого точно да се коалира, за да се намъкне и в Брюксел. За да може да се спаси от потъващия кораб и да си осигури още няколко годинки на трапезата. Че то тук на парламентарни избори, нищо чудно даже и да го набият!
Основният избор на видния ПАТРИОТАР е дали да си избере за авер Бареков, Марешки или да се опита да се пробва отново с „Обединени идиоти“.

Тежък избор…сложен….от него зависи бъдещето. Неее, не бъдещето на България, а личното на главатаря на патриотите.

Предизборната кампания явно вече започна.
И типично по български, изобщо не става дума за политиката, която българските евродепутати ще защитават в Брюксел. А само кой с кого, кои ще се назначат и какви постове ще заемат. Някак си политиката остава настрани, като досадна подробност към европейските заплати….

Да разгледаме кандидатурите:

Волен Сидеров – скандален, меко казано. И не скандален заради патриотизъм, скандален заради възпитание или по-точно липсата му. Въртящ се като фурнаджийска лопата. Избирателите му го помнят да лее огнени слова по площадите. Сега го гледат като послушно пуделче до Премиера-Слънце. Патриотизмът си изигра предназначението на трамплин….както се казва, остана само трапезата.

Бареков – този виден български политик. Рожба на дивия популизъм и пълното неумение на българина да прецени кой колко мозъчни клетки му се гонят из празната глава. От чалгар до евродепутат. Провален в журналистиката, провален в политиката. Но имащ отнякъде едни пари, които да разиграе на избори и евентуално отново да влезе. Проект на някого….ще се разбере на кого скоро. Но безспорно също послушно кученце на Премиера-Слънце.

Впрочем, някой знае ли какво е направил и какво е защитавал Бареков в Европарламента? Аз следя темите оттам, но нещо ми се губи уникалната му мисъл и речи….
Марешки – може би единственото, в което мога да го обвиня, е че е зарязал видните ни политици да се оправят без задължителните розови хапчета със зелени рецепти! А трябва! Видно е, че го държат с компромати и го натискат за подкрепа на правителството. Иначе политика – йок!
За уникалната коалиция на патриотарите не си струва да се говори. Както се казва: На съда всичко е ясно, да влезе убитият!

Въпреки, че изкушението да пратим главатарите на цялата коалиция – Волен, Валери и Краси в Брюксел, е огромно! Да видят хубаво ли ни е! И те да страдат заедно с нас!
А сега да разгледаме и политиката, колкото и по нашите географски ширини да е страничен продукт на келепира.

Виктор Орбан тези дни излезе с много точна реч, в който обвини Европейският съюз, че иска създаване на ИМПЕРИЯ, В КОЯТО ДА УПРАВЛЯВАТ НЕ НАЦИИТЕ И ПРЕДСТАВИТЕЛИТЕ ИМ, А ЧИНОВНИЦИТЕ ОТ БРЮКСЕЛ. Посочи голямата опасност от загубата на национална идентичност и суверинитет, като правилно според мен анализира и желанието на европейските политици да приемат мигранти, именно с цел създаване на мултикултуралистична империя, в която да няма национални идентичности, а само разнородна маса, която лесно да се управлява. Настоя, че Унгария има ХРИСТИЯНСКА ИДЕНТИЧНОСТ!

Европейският съюз постепенно се изроди в УРОДЛИВА ЧИНОВНИЧЕСКА ИМПЕРИЯ. В която бюджeтът нa Eвpoпeйcĸия пapлaмeнт зa 2017 гoдинa нaбpoявa cyмaтa oт 1.9 милиapдa eвpo, ĸaтo paзxoдитe зa пepcoнaлa мy пpaвят 44 нa cтo oт oбщaтa cтoйнocт нa пapитe. Да не забравяме – България плаща около 600 милиона ЕВРО ВСЯКА ГОДИНА КАТО ЧЛЕНСКИ ВНОС!

Унгария има късмет! Или по-скоро Унгария има разум! За разлика от България, в която политиците ни са готови веднага да ни продадат за някое и друго едро. Колония на Брюксел – много важно, по-важното е бял хляб да ядат някои.

ТА ДА ПОПИТАМ КАНДИДАТИТЕ ЗА ЕВРОДЕПУТАТИ – ЗНАЕТЕ ЛИ КОЛКО ЩЕ ПОЛУЧАВАТЕ КАТО ЗАПЛАТА И ПРИДОБИВКИ В ЕВРОПАРЛАМЕНТА?

ЗНАЕТЕ, ЗНАМ! И ВТОРИ ВЪПРОС – КАКВА ПОЛИТИКА ЩЕ ЗАЩИТАВАТЕ ТАМ – ТАЗИ НА НАЦИОНАЛНАТА ИДЕНТИЧНОСТ И СУВЕРИНИТЕТ, ИЛИ ТАЗИ НА ПРИМИРЕНИЕ НА КОЛОНИЯТА БЪЛГАРИЯ? ОТГОВОР

Елена Гунчева