Политическа чалга

Има преговори, няма преговори. Постове не били обсъждани, нищо че се пръкна проектокабинет „мечта“. Това си е истински природен феномен за изпатилата ни държавица – след като се криха и лъгаха близо седмица, че не водят пазарлъци, накрая взеха, че се договориха, преди още да са започнали. Валерката Симеонов начело на енергетиката – непосилно дори за най-развинтената фантазия! А той пърха ли пърха от радост, все едно, че се е докопал до Солунската митница. Ама „началниците“ от Европа не искали патриотите в управлението. Дали обаче благословия на Борисов за коалиция с тях, за да се „избута някак си“ председателството на България в ЕС. После – нови избори в края на 2018 г., колко му е. Дотогава – пак старият „бардак“ плюс няколко евтини патриотари.
Изоставен с пръст в устата, Марешки също побърза да се самопредложи с „единствено възможния евроатлантически вариант“ – управление на ГЕРБ, ДПС и негова милост. Нищо, че засега Борисов не е опрял до услугите му.
Такива новини и сценарии ни заливат от няколко дни насам. Сладкодумци разиграват политическа чалга, докато електоратът гледа ошашавен след шока с новите цени на парно, вода, ток и всичко останало по веригата. А от обещанията им за високите доходи и пенсии преди вота няма и следа

Валентин Георгиев

http://duma.bg