Пошла игра

Не се срамувам от нищо, осъдих задкулисието, изрече преди половин година Росен Плевнелиев. Тц, тц… Две години преди това отказа да разсекрети стенограмата за КТБ. Иначе глаголстваше. На 21 януари 2015 г., на пресконференция по повод третата година от встъпването си в длъжност като държавен глава, рече: „Подмененият преход може да продължи още едно поколение, ако моделът „КТБ“ не бъде разграден, виновниците – наказани от съдебната власт, а парите – върнати.“ И още: „… цялата истина за КТБ да излезе наяве – контролът върху държавни средства, медии, обществени поръчки, политици и институции“. През октомври м.г. Плевнелиев каза: „Ще настоявам да излезе истината за КТБ. Това означава, че компетентните органи трябва да си свършат работата. Прокуратурата имам предвид.“
Що ги говори тез приказки, като сега ридае колко страшно ще стане, когато разговорите излязат наяве? От какво се страхува лично той? Приглася му евродепутатът Николай Бареков. Видите ли, щели сме да чуем нелицеприятни неща за банковата система и за държавата България. Да ги чуем! Стига по вили, ресторанти, кръжоци, клубове, на чаша кафе са правили уйдурми. Ама Радев да не станел част от схемата, опасява се Бареков. Ще се породят съмнения, ако откаже да разсекрети стенограмата. А той, за разлика от предшественика си и неговата компания, не мълчи „като бити задници“ (Н. Бареков).
И кой сега се опитва да скрие, покрие и запази задкулисието? Не се ли оказва, че Росен Плевнелиев, който държеше напоителни и инфантилни речи, сега блесва като цар на задкулисието? Каква пошлост беше, а? Заобиколен от олигарси, да протестира срещу олигархията. И продължава така. Разсекретяването на стенограмата щяло да съсипе президентската институция. Глупости! Тя беше съсипана. Сега може само да бъде изчистена от онези, които „осраха пейзажа“ (Н. Бареков).

Ина Михайлова

Резултат с изображение за Плевнелиев.

http://duma.bg