Родна картинка

Колко години цяла България се занимава с местния феодал Ценко Чоков, който си има частно село Галиче? Двайсет и отгоре. Ама стрелял, изнудвал, бил побойник, разхождал се с автомат, пеели му фолк звезди, влизал и излизал от ареста все едно му е бащиния. Няма спасение от него. Селото се страхува, протестира, а той от килията се зарича какви ще ги върши, като се прибере у дома. То не бяха преписки, разследвания, сигнали, арести. Чист се измъква и следва реванш.
Дали сериалът „Галиче“ ще свърши, след като ЦИК предсрочно прекрати мандата на Чоков? Трудно е да се каже. Знае ли се какво ще се случи в следващите месеци?! Че през годините с кой ли не е седял на маса, на кого ли не е правил услуги, под чие ли покровителство не е бил срещу съответните „благодарности“. Като едното нищо пак ще се отърве и ще се кандидатира за кмет. И ще им го „изберат“ на хорицата от Галиче!
Абе човекът с юмруците се гордее и правосъдие раздава по законите на каубоите. Било виц, че го спрегнали за министър на правосъдието в кабинета „Борисов 3“. Че к’во му е?! И снимка с Баце има, и Цветан Цветанов рече преди време, че ГЕРБ го харесват, щом хората го харесват.
Емблема е Ценко, емблема! Не на Галиче, а на милата родна картинка. Че до онзи ден Веселин Марешки беше следствен, а днес е зам.-председател на парламента! И административен капацитет на властта е готов да предоставя. Дивим се, че в Галиче избират Чоков, а не изтрезняваме, че гласуваме за по-големи мафиоти от него, които държавата ще командват.
Докато хорицата в белослатинско тръпнат как империята ще отвърне на удара, в Германия не си поплюват. Българинът, който ритна жена в берлинското метро, не само бе заловен и задържан за постоянно в ареста, но вече и обвинение му е повдигнато. За половин година само. А ние двайсет лета се кахърим за кмет побойник. Затова сега, вместо да въздъхнат с облекчение, в Галиче, Бяла Слатина, ЦИК и цялата държава калкулират „пропуснатите ползи“ на Ценко Чоков. Тъжно, тъжно…

Ина Михайлова

Резултат с изображение за Ценко Чоков

http://duma.bg