Роско, а ти какво направи за армията

Бившият президент Росен Плевнелиев се е активирал нещо и пак приказва на едро как модернизацията на българската армия се случвала с изключително бавни темпове. Как същевременно зависела от руски въоръжени системи. Ама как не го е срам тоя човек, бе?
Абе, уважаеми Роско, че не беше ли точно ти главнокомандващ като държавен глава, че и с кабинет от твоята политическа сила, когато можеше да направиш нещо за армията? Да не би да се бръкна нещо да инвестираш в нея, да не би да те почесаха по главичката западните ти и щатски приятели, дето са се базирали трайно и безплатно на полигоните край Ново село. Правеше се на ястреб и подскачаше на Русия.

Руско ни било въоръжението, че ако не е то, по джапанки ще тръгнат войниците. А да не говорим, че от 150 000 сега армията ни наброява 20 000 – по-малко и от един стадион. Всичките – и редници, и командири, и офицери, и генералитет – може да се натоварят в няколко хамъра и още толкова пустинни котки и да ходят на лов за мигранти в Странджа или на пикник край гр. Гоце Делчев.
Роско, и той като БСП, го раздава визионер. Има си своя „Визия 2020-2030“, в която важна част е личният живот на човека. Ами точна така. Що не си гледа новата жена. И хич да не се занимава с армията, че когато той я оправя, оттам мирише на джендъризъм, а не на партенки.

Мирослав МИЛЕНОВ, Ямбол

Резултат с изображение за Плевнелиев

http://retro.bg