Слави Ангелов за Наглите: Преди 7 месеца ми казаха, че подготвят освобождаването на Йожи

Аз не съм изненадан, тъй като миналата година през септември месец ми казаха, че се подготвят юридически факти с които Ивайло Евтимов евтимов – Йожи да излезе отпуск. Тогава направих една проверка и писах до Министерство на правосъдието и ми отговориха, че няма юридически постановления за такова нещо. Това каза главният редактор на вестник „168 часа“ Слави Ангелов пред камерите на БНТ.
„7 месеца по-късно заради една промяна в наказателния кодекс, която е приета през февруари месец, а молбата на Любомир Димитров – Гребеца за предсрочно освобождаване е от 7 март, те са освободени. Това е промяна, която позволява на затворниците сами да подават молби за предсрочно освобождаване. Условието това да се случи е да се изтърпи половината от наказанието, а другото е да са превъзпитани по време на престоя си в затвора“, коментира още Ангелов.

Това, което е странно е със случая с Йожи не е на лице нито едно от тези 2 обстоятелства. Няма как да бъде превъзпитан този човек. Има 13 случая, свързани с него и той стои в основната на всички тях“, добави той.

„Наглите“ получиха възможно най-тежките присъди към момента, когато ги съдиха, но големият проблем е, че има възможност да излязат предсрочно. Това беше може би най-бруталната банда, която извърши най-жестоките престъпления през последните 20 г. Тази банда промени живота на много хора, някои от които загубиха близките си, други – бизнеса си, и това, което се случва в момента, е крайно несправедливо“, заяви Ангелов.

Слави Ангелов. Кадър: БНТ

http://24chasa.bg