Социолог: Лъжицата катран в кацата с мед е Валери Симеонов

Кабинетът е добре балансиран с едно изключение и това е Валери Симеонов. Това е лъжицата катран в кацата с меда, каза пред БНТ социологът Юлий Павлов. На 17 декември 2014 година държа в Народното събрание един език, който беше недопустим от всякаква гледна точка. Той изглежда по-агресивен от всички европейски националисти. Още по-скандална бе неговата реплика – „онази пълничката баба беше особено нагла, представете си знаеше си правата“. Аз не искам такъв да е наш министър, коментира Павлов.

Екатерина Захариева има опит като министър на правосъдието – няма основания да се съмняваме в нея, тя ще има един успешен мандат. Ново лице пък е Каракачанов и трябва да подчертаем, че той е един от приемливите националисти – той се яви като обединителна фигура на президентските избори, събра повече гласове, коментира социологът.

Здравеопазването е ключова област, защото българите трябваше да изтърпят експериментите на Москов, и не е ясно дали нещата се оправиха, разчитаме много на проф Петров. Борисов има опит, но той има проблем с упражняването на властта. Борисов получава шанс да се направят реформите за по-добро бъдеще, каза още Павлов.

Не бих казал, че има изненади. Основната промяна е, че има нов коалиционен партньор -сега патриотите са голямата промяна, каза социологът Кънчо Стойчев.

Очертава се дълго управление на ГЕРБ, коментира Павлов.

Юлий Павлов и Кънчо Стойчев Кадър: БНТ

http://24chasa.bg