Тръгна петиция: „За разкриване на хетеросексуалните зависимости на Веселин Марешки“

Вълна от недоволство заля Фейсбук, след като днес лидерът на Воля Веселин Марешки призова депутатите в парламента да попълват декларация за хомосексуални и наркотични зависимости, за да се знае кой кой е в парламента и кой какъв закон гласува.

Искането на Марешки днес дойде, след като той получи критики от някои депутати и политици какво е правил с делегацията на президента при папата миналата седмица.

Мануела Малеева написа във Фейсбук:

„Изглежда, че този парламент скоро ще си падне самичък…без да трябва да го клатим много…

„Няма да допусна откровен хомосексуалист да ми задава въпроси имам ли право да бъда някъде и не само аз, а всеки един нормален български гражданин. Всеки трябва да излезе явно да каже своите зависимости. Така ще се разбере кой защо гласува за определен закон.“

Реакция дойде и от дипломата Стефан Тафров: 

„По същото време, когато нашите „блестящи“ политици говорят закостенели глупости в Париж се случва нещо друго.

В Париж се е състояла церемония, на която приятелят на убития от терорист полицай Кзавие Жюжле е сключил посмъртно граждански брак с него. Присъствали са бившият президент Франсоа Оланд, кметът на Париж Ан Идалго и министърът на вътрешните работи Жерар Колом“.

 

Журналистът и преподавател в Оксфорд Мария Спирова също написа рязък коментар:

„Въдворихме официално #хитлеромутризъм в Народното събрание. Какви са възможните административни санкции за това изказване?

Марешки не може и не бива да е български политик. И за такива като него има подходяща институция, но тя не позволява екскурзии до Ватикана на държавни разноски, макар да осигурява безплатна храна.
А в интернет вече тръгна петиция „За разкриване на хетеросексуалните зависимости на Веселин Марешки“, придружена със снимка на Марешки с папа Франциск. 

В петицията пише:

„Призоваваме Ви да публикувате пълен и изчерпателен списък с всичките си сексуални партньори през годините.

Той трябва да включва имена, дати, часове, места и оценка на Вашето представяне от тяхна страна.

Само така българският народ ще е в състояние да прецени дали самият Вие страдате от зависимости от някого“.

До 14.30 часа петицията беше събрала 70 подписа.

Резултат с изображение за Марешки

http://epicenter.bg