Аблена Белянова: Как живеят със себе си подобни не-човеци?

До каква степен сме оскотяли! Служител на КПКОНПИ, който трябва да е пример за поведение, да бори корупцията и да спазва законовите процедури, да заплашва една майка, че няма да види детето си, ако не направи това, което й се нарежда.

Това казва Албена Белянова по повод днешното интервю по бТВ с Биляна Петрова.

Вижте какво още каза тя:

Що за същества са тези, които са способни на подобна мерзост? Даваме ли си сметка за какво са способни да се изгаврят с някого? За пост. За заплата. За бонус към заплатата. За апартаментче. За тераса. Как живеят със себе си подобни не-човеци?

Някой ще си кажат : „Не е възможно!“. Възможно е. Разумът отхвърля преминаването на границите на нормалността до момента, в който животът не те сблъска с ненормалността.

„Нашият православен народ е достигнал до такова гнуснаво скотско положение, щото аз не зная какво още по-голямо зло може да съществува на светът, което да го накара да се стресне и да протестува против своите скотски теглила. Тука се подиграват с имотът ти, с животът ти, с трудът ти, с децата ти и с най-свещените предмети на твоето човешко съществуване, а ти мълчиш като риба, търпиш като вол, молиш се богу като най-последният грешник и чакаш второто дохождане на Месия, за да добиеш награда за своите пети-вековни страдания. Какво искате от подобен народ? Той е роб, и роб безусловен, и аз имам пълно человеческо право да го прокълна от сичкото си сърце и душа, ако той и занапред остане така равнодушен към своята горчива съдба. Проклет да е, ако той не въстане против своите кръвопийци!“
Вестник „Знаме“, бр. 4, 5 януари 1875 г.

Албена Белянова, Фейсбук

.

loading...