Абсолютно излишно е да има 2 европарламента – струва 580 млн. евро

Смятам да говоря това, което мисля, и да внасям предложения, които смятам за уместни. Ще питам защо трябва да има 2 парламента. Като гражданин това ме изумява. Защо трябва да има в Брюксел и Страсбург. Упражнението на данъкоплатците им струва преки разходи 110 млн. евро, а с не преките 580 млн. евро. Над половин милиард е това безсмислено местене. Това заяви евродепутатът Андрей Слабаков пред Нова телевизия.

Той обясни, че според него това може би е реверанс към Франция.

Слабаков каза, че първото му впечатление от Европарламента е, че има тежка бирокрация и допълни, че на 3-и е бил на 13-часови гласувания.

Евродепутатът обясни, че вече е част от комисиите по култура, екология и петиции.

На въпрос какво мисли за евродепутатката Ска Келер, той заяви: „Нищо хубаво, защото такива воинстващи феминистки просто не ми харесва“.

Слабаков акцентира, че трябва да има равенство между двата пола, а дори и жените трябва да имат привилегии, но феминизмът е убил това.

Сред една от целите му ще бъде да има седмица на България в държавите от ЕС. И уточни, че за него европейски ценности са християнските. Слабаков каза, че според него България трябва да е част Еврозоната и Шенген.

Слабаков разказва, че неговата половинка Ернестина Шинова го е посъветвала да казва това, което мисли, и „да не обиждам пряко хората“.

Абсолютно излишно е да има 2 европарламента - струва 580 млн. евро

168chasa.bg

loading...