АВЕ, БАЙ ГАНЬО!

Демокрацията направи невъзможното – накара ме да мисля, че не всеки трябва да има същите права като другите и не всеки трябва да бъде допускан до управлението. И понеже от началото на прехода съм на първия ред в публиката, ужасът ми от съществата, които превзеха политиката в държавата, беше огромен. СДС от хора – умерени антикомунисти, интелигентни и образовани, се превърна в банда лумпенизирани радикали, които без мисъл мразиха и разрушаваха подред. Наред с алчното ограбване на държавата.

Александър Йорданов, Евгений Михайлов, Филип Димитров, Иван Костов, Бойко Борисов и много, много други. Мизантропи. Мразещи всичко и всеки. Обичащи тези, от които получават власт и пари. Предизвикващи омраза. Носещи злъч. И не, няма да скрия имената им. Защото това са факти от осторията и от днешната политика на България.
Тридесет години „демократична” политика ни доведоха на власт точно лумпените. Тези, които не мислят, тези, които обичат да мразят, тези, които харесват скандалите, интригите и корупцията. И които нищо друго не биха могли да постигнат.

Днес чета, че дипломат бил насмел Президента Радев как лъжел. Реших да се позачета, защото дипломатическата служба със съмият си факт изключва да насмиташ някого и да го упрекваш в лъжа. При което установих, че са набедили за дипломат видният радикализиран лумпен Александър Йорданов – гордост на седесарския радикализъм. Известен освен с култовата си фраза, че „Днес е един добър ден за българската демокрация”, и със скандалите с конфликта на интереси, докато е отдавал под наем дипломатически имоти във Варшава като дипломат там. Като скандалът, свързан с много пари, естествено е заметен под килима, а великият дипломат изпратен на други мисии.

Много пъти съм подчертавала, че днешните български дипломати в голамата си част са пълен срам за България. Без да са учили за това, без елементарни познания, и най-лошото – без елементарно ВЪЗПИТАНИЕ и такт, представляват държавата ни по света. Като подарък или като изгнание в зависимост от дестинацията.

Лумпените на демокрацията ни вкараха в ЕС и НАТО, провалиха всичките ни пазари в Африка и Азия, набутаха ни в договорки, вредни за България. Само и само да задоволят неистовата си омраза към другите. И не, не точно към комунистите, защото голяма част от тях са бивши такива или са тясно свързани с роднински връзки с комунисти. Те се реализират чрез омразата. Тя е техният катапулт към властта. И по пътя си отравят всичко….

Елена Гунчева