Адвокат Хаджигенов: Делото „Иванчева“ е имитация на съдебен процес

Делото ”Иванчева” е имитация на съдебен процес, а специализираните съд и прокуратура са своеобразен трибунал, който трябва да направи нещо на всяка цена. Това каза адвокат Николай Хаджигенов, който наскоро пое защитата на бившата кметица на ”Младост”.

Припомняме, че тя вече е осъдена на първа инстанция на 20 години затвор, а заместничката й Биляна Петрова на 15 години.

„Това задържане не е задържане в нито един смисъл на думата – правен, процесуален, законен и т.н. Това е една огромна свинщина. Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) беше най-дейният участник, въпреки че, както се установи в рамките на процеса, участват незаконно в цялото това нещо. От както възникна като проект, аз твърдя през цялото време публично, че това е новата Държавна сигурност“, коментира адвокат Хаджигенов.

„Аз не казвам, че Иванчева е много хубава или е била много компетентна като кмет. Но Иванчева направи нещо, което никой друг не направи – тя разчупи калъпа. От един протест за една градинка срещу корупцията в „Младост“, тя стана районен кмет на „Младост““, каза още той.

„Това не е обикновен процес и затова стигна навсякъде. Защото този процес показва доколко не само е корумпирана цялата правосъдна система, а колко е недъгава. Делото „Иванчева“ извади цялата тази мръсотия отгоре над водата и успяха да видят, дори хора, които са далече от правото, че това няма нищо общо с правото и законността“, заяви юристът.

.

https://frognews.bg