Адв. Белянова за Деси и Биляна: Не трябва да са в затвора, сформираме международен екип от правозащитници

Десислава Иванчева и Биляна Петрова изобщо не трябва да е са затвора. Ние ще сформираме международен екип от правозащитници, заедно със студенти по право от СУ, с които ще подготвим защитата. Това заяви адвокатът Албена Белянова пред bTV.

„Това е чудовищна несправедливост. Две невинни жени са в затвора. Това го казвам с пълната отговорност Имаме наистина една съвременна инквизиция и тя е на Борисов. Целта е да бъдат сплашени абсолютно всички, които се борят срещу корупцията“, допълни Белянова.

Според нея мотивите в решението могат да бъдат написани само от човек с „престъпно мислене“. „Това са абсолютно безпардонни хора, които не посягат само на Били и на Деси. Те посягат на правото и на българската държавност“, категорична бе адв. Белянова.

Адвокатът припомни, че се очаква решение на ЕСПЧ, което може да върне делото срещу двете жени за ново разглеждане.

„Преди една седмица бях в асансьор в Съдебната палата с г-н Сарафов и с г-н Спас Иванчев. Още тогава знаеха каква ще е присъдата“, обяви адв. Белянова.

Майката на Деси Иванчева съобщи, че тя ще поеме грижите за сина й Валентин-Александър. След няколко дни той става на една годинка.

frognews.bg