Адв. Велислав Величков: До половин година Гешев няма да е главен прокурор. Цацаров също си отива

Имам позитивен извод – в страната започна промяна и тя ще се отрази на всички, включително и за ДПС. ПП възприеха идеята за премахване длъжността на главния прокурор и ние сме много доволни. Обзалагам се, че до половин година г-н Гешев няма да е главен прокурор и ще има нов ВСС. КПКОНПИ ще бъде преструктурирана. Новината е, че Цацаров също си отива.

Това каза адвокат Велислав Величков от „Правосъдие за всеки“ в „Честно казана с Люба Кулезич по Евроком.

Имаше разминаване на представите що е това политическа кампания и какви са нейните цели. Лозан Панов каза, че кампанията му е била, за да се преброят свободните хора. Бих бил тъжен, ако само процент и половина в България са свободните хора. Не мисля, че преброихме свободните хора, а да дадем на хората право на избор.

Хората бяха много възторжени при издигане на тази кандидатура. Трудно се става от съдия политик. Съдията е свикнал кратко да се произнася като арбитър и неговите актове да не търпят възражения. В политическа кампания краен арбитър са избирателите. Съобразихме се изцяло с кампанията на г-н Панов. Ние и досега не сме наясно кои участваха в щаба на изборите. Г-н Панов каза ,че сам ще си води кампанията.  Той не можа да осъзнае, че и ние сме застанали с имената си и ние искаме да поемем част от нашата отговорност. Ако ние си бяхме направили кампания, щяхме да имаме по-добър резултат. Той е преброявал свободните хора, а ние вярвахме, че сме тръгнали за успех на изборите. Поставихме въпрос за съветника на г-н Панов – Ивет Добромирова . Той не ми отговори.

Адвокат Петромир Кънчев допълни:

Протестите на „Правосъдие за всеки“ са били по повод действия на ВСС и на главния прокурор. Хората реагират, защото това, което говорим е правилно. Когато настане момента, ние пак ще излезем.  Искахме идеите ни в тази кампания да бъдат още по-добре чути. Лозан Панов може би бе най-добрият кандидат. От друга страна говоренето трябва да има умерен популизъм. Трябва да се говори на езика на хората. Като интелектуален човек, г-н Панов остана неразбран. Тук дойде разделянето между инициативният комитет, който го издигна и самия кандидат.

Опитахме да проведем разговор с него, за да уеднаквим посланията. В Инициативният комитет имаше прекрасни хора, можехме да проведем кампания в съзвучие. На той каза ,че той ще определят посланията си, в кои медии, кога и къде да ходи. Каза, че би следвало да се съобразим с него. Така Инициативният комитет стана ненужен. Самият кандидат си поведе кампанията. Затова не следва ИК да носи отговорност. Дадоха грешни съвети на г-н Панов.

Frognews.bg