АЗ ВЯРВАМ В БЪЛГАРИТЕ!

Вчера проведох дискусия с един много интелигентен българин, който беше убеден, че обстановката в света е такава, че ние – българите, не можем да направим нищо. НАТО, ЕС, международната обстановка!

Винаги има оправдания. Това е един от най-големите проблеми на България днес! Най-интелигентните, най-добрите са отчаяни. Позволяват разумът да надделее над сърцето. Но история се прави не само с разума!

Да, времената може и да са различни, но, както казах, ако искаш победа, ще намериш начин, ако искаш спокойствие и апатия – ще намериш причина.

И затова е важна ИСТОРИЯТА!
Всички уж я знаят, но колко от Вас са се замислили? Как се е чувствал Аспарух, на брега на Дунава, с народ, който е бил изтощен, без своя земя, години наред в битки и на път, с огромната отговорност, която е носил пред българите? И изправен срещу най-голямата империя тогава в Европа?

Веднага си представям, ако беше съвременен българин, как би казал: Ааааа, таквоз, това няма как да стане, не можем да успеем, ама вижте я Византийската империя, ама те ще ни смачкат, ама не става, няма, отказвам се!

Но Аспарух е ВЯРВАЛ в народа си. Който народ като един се е бил за земята, която ни е била необходима, за да има България!

Васил Иванов Кунчев – Левски. Сам срещу друга огромна империя. С народ, поробен от пет века и забравил какво е България и държава.. Как дори му е хрумнало? Ама няма как да успее, ама не може….Но и Левски е ВЯРВАЛ в българите. Без да си прави илюзии за тях.

Българите след пет века робство се бихме в Априлското въстание, в опълченията на Руско-турската война, направихме Съединението и го защитихме в Сръбско-българската война. Винаги сме се изправяли.

АЗ ВЯРВАМ В БЪЛГАРИЯ И БЪЛГАРСКИЯ НАРОД! В ТОВА, ЧЕ 1300 ГОДИНИ Е ПРАВИЛ НЕВЪЗМОЖНОТО И Е УСПЯВАЛ.

Въпреки песимистите, резултатът от вярата в българите се вижда – 1300 години история. Една от най-старите държави в Европа. Със съхранена идентичност! А вие ми разправяте, че няма какво да направим???

ВЯРВАЙТЕ! АЗ ВЯРВАМ В БЪЛГАРИТЕ!
БЪЛГАРИЯ Е В СЪРЦАТА НИ, СЕГА ТАМ ТРЯБВА ДА ОТКРИЕМ И ВЯРАТА, ЧЕ БЪЛГАРИЯ Е НАША, НА БЪЛГАРИТЕ, НЕ НА ПОЛИТИЦИТЕ И НЕ СВЕТЪТ, А НИЕ ТРЯБВА ДА РЕШАВАМЕ КАКВО ДА БЪДЕ БЪДЕЩЕТО Й!

АЗ ВЯРВАМ В ЕДИННИЯ БЪЛГАРСКИ НАРОД! И ВЯРВАМ, ЧЕ ЩЕ УСПЕЕМ, САМО ДА ПОГЛЕДНЕМ В СЪРЦАТА СИ И ДА ОТКАЖЕМ ДА ТЪРСИМ ПРИЧИНИ ЗА БЕЗДЕЙСТВИЕТО СИ! А ДА НАМЕРИМ ПРИЧИНА БЪЛГАРИЯ ДА Я ИМА!
ЗАРАДИ НАС И ЗАРАДИ ДЕЦАТА НИ!

Бог да пази България!

Елена Гунчева

Снимка на Елена Цонева Гунчева.