Аз, Суверенът: СРАМ МЕ ОТ ПОЛИТИЦИТЕ НИ, ОТ БЪЛГАРИЯ, ОТ НАС САМИТЕ…

Аз, Суверенът:
СРАМ МЕ ОТ ПОЛИТИЦИТЕ НИ, ОТ БЪЛГАРИЯ, ОТ НАС САМИТЕ…
.
Аз, Суверенът като гражданин на България, изисквам незабавно заседание на правителството по темата с бежанците от Украйна!
Защото виждам някаква дива гордост колко сме добри и как приютяваме украинците. Вчера и посланик Херо Мустафа, която според мен живее с илюзии за родната власт и ситуацията в България, похвали българите.
Ваше превъзходителство,
това няма да ви спечели симпатиите на народа. Тук, у нас въобще не работят редица форми – тип „морков” и апробирани отдавна по света, постигащи редовно успехи там. Тук най-добре работи тоягата.
.
Липсва каквато и да е координация между отделните министерства и ведомства, няма я координацията между централната власт и общините, многото НПО-та у нас са се дистанцирали изцяло от проблема. Редица общински ръководства се правят, че въобще няма такъв проблем. Кризисните щабове въобще не забелязват новодошлите бежанци, както вчера се случи в Русе.
.
Досега от 70 000 украинци, избрали България, над половината се изнесоха към други държави. Въпреки че тук ползват руски, на който лесно се разбират. В момента са около 35 000 души.
Правителството нищо не е направило освен едни 40 лева.
__________________________________
❗❗❗ • ТЕЗИ 40 ЛВ. НЕ СЕ ДАВАТ НА РЪКА НА БЕЖАНЦИТЕ!
• НЕ СЕ ДАВАТ!
Те се представят на хотелиерите за нощувките и прехраната на бягащите от войната. Обща предвидената сума е 50 милиона лв. с разчет евентуално да достигне 100 милиона лева.
❗❗❗ • ТЕЗИ ПАРИ ГИ ОТПУСКА БЪЛГАРСКИЯТ БЮДЖЕТ, НО ТЕ ЩЕ МУ БЪДАТ ВЪЗСТАНОВЕНИ ОТ СПЕЦИАЛНО СЪЗДАДЕНИЯ ФОНД НА ЕС.
❗❗❗ • ЗНАЧИ 40-ТЕ ЛЕВА НЕ СА РОДНИ ПАРИ, А БЕЗВЪЗМЕЗДНИ ЕВРОПЕЙСКИ ПАРИ!
______________________________________
Които алчни хотелиери ще им ги приберат. Защото от тези останали в България 35 000 души около 4500 са приютени безвъзмездно от наши съграждани, от малък и среден корпоративен бизнес.

И нито един едър бизнес и хотелиер не е прибрал, не е приютил дори един украинец без заплащане!
Общо по всички сметки на „Мати Украина” досега са постъпили 2 400 000 лева.
Средностатистически по 37 стотинки от всеки българин (вкл. с SMS-ите на мобилен номер).
Немалка част от тези средства са от българите, живеещи в чужбина. Заради тези дарения „Мати Украйна” откри специални валутни сметки.

❗❗❗ **** БЪЛГАРИЯ Е ЕДИНСТВЕНАТА ДЪРЖАВА В ЕВРОПА, КОЯТО НЕ ПРЕДОСТАВЯ ДОРИ ХУМАНИТАРНА ПОМОЩ ЗА УКРАЙНА! ЕДИНСТВЕНАТА! **** ❗❗❗
(дори Сърбия, макар и символично, се отчете!)
Ето го нагледно българското гостоприемство, българската съпричастност с жертвата на агресията, родната хуманност, родната обществена, демократична, политическа и правителствена позиция
Такава е истината и крайно време е да си я кажем!
Българското гостоприемство се оказа мит! Добре дошли – но само срещу наем, само с пари, които не са български, а европейски. Наред с огромна човешка съпричастност видях грозни сцени на търгашество. И последните бяха повече.
.
Дори статусът на тези хора все още стои неуреден. Единствено от цяла Европа.
Това например създава огромен проблем при нужда от каквато и да е лекарска помощ, при опит за закупуване на постоянна карта за градският транспорт, при усилията да се уреди мобилен абонамент, при…
Няма да давам пример какво прави Полша!

Ще дам какво прави една не толкова близка на Украйна Чехия, славеща се като България с прокремълски настроен президент. Там имаше предварително подготвен план – далеч преди избухването на войната, за посрещането на поне 100 000 бежанци от нея. Подготвиха се резерви от храна, дрехи, жилища за живеене, дори учебници за децата бяха отпечатани на украински!
Значи там са си свършили работата като хората. От секретните служби и плановиците до правителството. То и затова брутният продукт на регион Прага достигна онзи на световния феномен Люксембург. То и затова например целият състав на нашия голям военен комбинат „Бета” се изнесе към Чехия и остана завинаги там.
А тук всякакви, да не казвам какви, крещят, че за дереджетото ни бил виновен Запада, а не самите ние.
.
И последно!
Немалко от тези майки и деца, дошли у нас ще останат без съпрузи, без бащи, без дом там – в Украйна. Това е грозната истина за онази агресия!
България отчаяно се нуждае от демографски приток, от образовани и работливи хора с европейски манталитет. (украинците в огромната си част са такива).
Например закъсалата също като нас демографски Германия прави и невъзможното да привлече колкото може повече от тях.
Циничността на разчета не е на немците!
Този циничен разчет беше написан и се осъществява с кръв от кремълската върхушка и Путин. Той е под мотото на обещаните масови репресии, изселвания в лагерите и убийства, на заканата на Кремъл: „ще денацифицираме Украйна, ние сме един народ и една държава.”

Ако някой не е разбрал: става дума не само за желание за териториално покоряване, а ЗА ЕТНИЧЕСКО ПРЕТОПЯВАНЕ С НАСИЛИЕ – такова, каквото нашите предци са преживяли преди столетия в България.
Тази руска средновековна политика вещае не милиони, а десет милиона, може и повече бежанци.
Мен ме е срам от родните политически партии и техни лидери, от правителството и иначе сладкодумният ни премиер, от България като държава и българите като неин народ.
И от безсрамниците, които продължават и с думи, и без думи, и с действия, и с бездействие да защитават тази агресия!
Срам e за България!
Срамувам се, че съм българин!
_________________________________
Разбираме кои и какви сме през общите усилия за намаляване на страданието.
_________________________________
От сърце благодаря на стотиците доброволци, на българите и родни бизнеси – на Хората, които помагат!

Сайт за информация, помощ, дарения в пари и вещи:
https://www.motherukraine-bg.org/suggest-help

💥 ***** ЛЕВОВИ ДАРЕНИЯ
Банка : УНИКРЕДИТ БУЛБАНК
Получател:
СУОБ „Мати Украйна“IBAN: BG79UNCR70001522046600BIC: UNCRBGSF
Основание:
„Дарение за украинската армия“
или
„Дарение за украинските бежанци“
💥 ***** ВАЛУТНИ ДАРЕНИЯ
Банка UniCredit Bulbank
Получател
Association of Ukrainian Organizations in Bulgaria Mother Ukraine
Id. N 176471600
✔ EURO:
IBAN BG28UNCR70001524785246
BIC UNCRBGSSF
✔ USD:
IBAN BG68UNCR70001524785496
BIC UNCRBGSSF
БЕЗКРАЙНО БЛАГОДАРЯ НА ВСИЧКИ НЕРАВНОДУШНИ!!!!

във вещи: посочено на сайта, който дадох

SMS на Българския Червен кръст: 1466
.
~~~~~~~~~~~~~~~~
Правителственото решение за 4О-те лв.:
Получилите временна закрила имат право на помощ за подслоняване и изхранване (закуска, обяд и вечеря) в места за настаняване – в общ размер на 40 лева на ден без ДДС (условието важи и за лицата под 18 години), в т.ч. туристически данък, за срок от 3 месеца. Същата помощ получават и лицата, заявили желание за достъп до пазара на труда у нас, но за срок от 1 месец от датата на заявяването.
Сумата ще се предоставя на хотелиери, осъществяващи настаняване и изхранване на разселени лица от Република Украйна в категоризирани или регистрирани места за настаняване, вписани в Националния туристически регистър. Също така помощта се предвижда да се използва в обектите на Националния осигурителен институт, болници, лечебни центрове и почивни станции, собственост на държавата и общините. За подслон ще бъдат използвани при възможност ученически и студентски общежития, центрове за личностно развитие, обекти на образователното министерство и висшите училища.

Григор Лилов