АЗ СЪМ НА ВСЕКИ КИЛОМЕТЪР, ТИКВА ДО КРАЯ НА СВЕТА

„Днес километър, утре два, ленти да режа, това е мечта!“. Ето това е движещото мото на Борисов за прехвалените му магистрали. Слушайки го, неизкушеният от политиката човек може да си помисли, че Борисов поне Транссибирската магистрала е построил лично, с двете си ръци и с пари от личния си джоб.

Гледайки и световни новини, виждам, че цял премиер да отиде да открива новопостроен обект, е рядко и обикновено запазено за обекти от ранга на тунела под Ламанша, Асуанският язовир, разни там потоци газови и т.н. Все пак мащабността на откривания строеж трябва да е колкото на съответния премиер.

Нашият премиер обаче го раздава на ситно. Вместо да си пази силите да реже лента на цялата магистрала „Хемус“, той я раздробява на километри и всеки километър се открива с песни и танци на народите. Много смешно изглежда. Разбирам болезнената му нужда от признание и медийни изяви, но имам усещането, че той не работи нищо друго, освен селфита и рязане на ленти.

Нямаше да протестирам, ако поне магистралите бяха читави. Но и такъв не е случаят. Дори още неоткрити, започват да ги ремонтират. Това не е нормално и няма да бъде нормално.

Отвсякъде си личи, че магистралите се правят, за да се усвояват едни пари. Бързо и евтино, излиза дълго и прескъпо. Гаранцията за пътищата е поне пет години. Те не издържат и пет седмици, огъват се, накъдрят се, трошат се, стават причина за катастрофи. А мантинелите, с които Борисов се хвали колко много били сложени, при близък оглед се оказва, че не могат да спрат и побесняла лисица, камо ли катастрофиращ автомобил.

Колкото повече избори има, толкова Борисов се нахъсва да открива. Цехчета, километър магистрала, мостче, каквото и да е, да го снимат, а той да покаже на матрияла как той ЛИЧНО ИМ ГИ Е ПОСТРОИЛ НА НЕБЛАГОДАРНИЦИТЕ!

Ай, да му целуват ръка и да гласуват за ГЕРБ!

Елена Гунчева

loading...