Аз съм проект само на себе си и какво ще правя, ще решавам само и единствено аз

Животът е сцена, а всички ние сме актьори. Без съмнение обичам да се забавлявам. Най-много обичам къртици, които се мислят за фактори. Този театър съм го играла много години. Много пъти фалшиви приятели и съюзници са се опитвали да ме подведат и да ми дават наклон на мисленето. Много пъти и врагове са се опитвали. Но забравят едно – може да се мислят за играчи и фактори, но в моя живот и действия аз съм тази, която прави играта. Кой разбрал – разбрал.

Съюзниците си ги избирам сама. По критерии, които не знаете и няма да разберете. С кого да вървя по пътя – също. Какви да са следващите ми действия си знам само аз, защото не разчитам на други, а само на себе си. Мотивите за действията ми са ми ясни за мен. Това е важното. Дали ще ги разберете или не, не ме вълнува.

И заплахите и ласкателствата и обещанията се плъзгат по повърхността ми. Никога не са били фактор и няма и да станат за мен. Минала съм през много неща и не се страхувам. Свободна съм. Свободна от чужди съвети, наставления, идеи и проекти. Аз съм проект само на себе си и какво ще правя, ще решавам само и единствено аз.

Ако сте разочаровани от това, че не съм се подвела по съветите ви, изживейте си разочарованието, без да ме занимавате. Не ме интересува. Изслушах, претеглих, прецених и реших. И точка.

Да тълкувате действията ми и мислите ми като наивни пубертети, неосъзнаващи още реалността в България, прави смешни само вас.

Като завършек – забавлявайте се. Игра е. Някои са добри актьори, други не толкова. Някои са дори режисьори. Научете се да различавате ролите.

Елена Гунчева