АКО БЯХМЕ ТОЛЕРАНТНИ, ЩЯХМЕ ДА СМЕ В КАЗАХСТАН

В много спорове съм влизала с познати и приятели. Аз ги убеждавам, че България нямаше да я има, ако нямаше въстания, ако нямаше Левски, Ботев, ако нямахме Крум Страшни и Симеон Велики. И че сега също ни трябват такива личности да ни поведат. И веднага съмнението и дори убеждението – ама сега времената са други.

Ами не са други! Мозъкът Ви е промит. Агресията и насилието винаги имат превес над толерантността. Защото колкото и да си толерантен, винаги ще се намери някой, който не е и ще те приключи. Историята на човечеството не е история на толерантност и компромиси. Тя е история на войни, битки, кръв и сълзи. За съжаление. Ние сме хищници, дами и господа. И тънкото лустро на цивилизация пада при първото предизвикателство и застрашаване на живота ни.

Ако не се бяхме били, ако не бяхме завладявали чужди територии с правото на силата, сега щяхме да пасем камили в Казахстан! Нашият народ е бил завоевател. Тази земя сме я отвоювали от Византия с битки и кръв. Това е!

Вие си мислите, че живеем в цивилизовани времена. Хайде пак си помислете. Ама този път и се информирайте и включете информацията в мислите си. Защото е най-лесно да стигнеш до погрешен извод, когато просто не отбелязваш фактите, които не ти харесват. Само на няколко хиляди километра от цивилизацията, нецивилизовани хора режат глави в ефир, имат сексуални робини, убиват деца, бесят християни, взривяват джамии и църкви. Само на една крачка – в столицата на цивилизацията – Париж, полицията уби десетки протестиращи, а стотици бяха пребити и осакатени. Спомнете си снимките на жената с откъснатата от полицията ръка. В центъра на Париж, цивилизовани дами и господа.

В Европа също има варвари. Кьолн, Берлин, Ница, Париж…..с вашите свещи, плюшени мечета и цветя на мястото на трагедиите придизвиквате само презрение и смях у тези, които са решили твърдо да превземат Европа. Докато Вие си плямпате за толерантността.

В България почти няма ден без жестоко убийство. Понякога на жени и деца. Нарязани трупове, изнасилени и жестоко пребити до смърт деца. Толерантност ли?!? Защо соросоидите не накарат тези, които се държат като животни, да са толерантни към другите, да не убиват, да не грабят, да не изнасилват? А само ние, жертвите, трябва да сме толерантни.

ТОЛЕРАНТНОСТТА НИ УБИВА! БЕЗ БОРБА И КРЪВ НЯМА СВОБОДА.

Не можем да запазим народът си и държавата си, без да се борим – не с лекции и поръчки за изнасяне на проповеди сред тези, които ни застрашават. А с цялата сила на народа и държавата. С принуда, когато е необходимо. Защото толерантността ще ни убие. Толерантността към грешките на политиците. Какви мирни протести сънувате, бе, българи? Ще си го преместят от единият крачол в другия! Грубо, но истина! Толерантността е последното убежище на загиващите!

Елена Гунчева

Снимка на Елена Цонева Гунчева.