Ако всички европейски граждани виждаме престъпно политическо управление на България, а европейските лидери виждат просперитет и политическа коректност в лицето на българската мафия, как ще продължим да живеем заедно?

Културен диалог между младежи от 40 държави в Европа – това беше смисъла от Европейската младежка конференция. Интегрирано начало за по-интензивно общуване в рамките на българското председателство на ЕС.

Какво се получи? Според председателя на Младежкия форум на ЕС Луис Алварадо тази конференция е „недопустима и ясна индикация за патриархалните стереотипи, промотирани в рамките на ЕС“.

Сега да видим! Борисов е предложен за „европейска личност на годината“, много вероятно от собствените си четиридесет политически разбойника или техни служители. В същото време получава похвали и пощипвания по задника от цялото ръководство на ЕС, на фона на презентирано любовните отношения с Меркел. На практика той е легитимиран от лидерите, но напълно отречен от гражданите, вече не само в България! Дори европейските младежи разбраха и усетиха за броени часове цинизма, лицемерието, алчността, престъпния ум и разврата на родните ни политици. Всеки го усеща, ако попадне в лапите им!

Тук, естествено, идва въпросът: Ако всички европейски граждани виждаме престъпно политическо управление на България, а европейските лидери виждат просперитет и политическа коректност в лицето на българската мафия, как ще продължим да живеем заедно? И възможно ли е въобще след като основни демократични принципи се прегазват от самите гаранти? Глас в пустиня.

Как се прави културен диалог, организиран от завършени простаци?

Не искам да съм лош пророк, но ако някой има пряка заслуга за отвращението на българите, което ще бъде експлоатирано по ужасяващ начин твърде скоро, това са европейските циници-бюрократи. Алчни, подли и недосегаеми за закона същества, които не се колебаят да прегазват чуждото благоденствие в името на своето. Изписано е на лицата им! А за истинска българска пролет ще чакаме с голяма надежда, но на гара без релси…

НИКОЛАЙ МАРКОВ

Николай Марков

loading...