Ако гражданското общество с уличен натиск и реална, но ефективна съпротива не предизвика неотложно осъждане на корумпирани политици, промяна няма да има!

Ако гражданското общество с уличен натиск и реална, но ефективна съпротива не предизвика неотложно осъждане на корумпирани политици, промяна няма да има!
–––––––––––––––––––––––––––––––––-
Истинска промяна, а не подмяна, която всички искаме, не е добавяне на текстове в безжизнената ни конституция, заклеймяване на изкуствени врагове, поредно преструктуриране на държавна администрация, парламент и прочее необмислени и досега глупости. Искахме „оставка, съд и затвор“, което ще бъде подменено с „реформи, задкулисни договорки и поредно берово недоносче.“ Много ви моля, приятели, не допускайте това да се случи, защото тези гадове ще заличат България завинаги.
–––––––––––––––––––––––––––––––––
Първо трябва да бъдат осъдени по бързо наказателно производство политици, министри и магистрати от висшия ешалон на държавната власт! Да бъдат вкарани ефективно в затвор! Подопечните им олигарси трябва да бъдат осъдени и преследвани из целия свят до девето коляно – за умишлено извършени престъпления по ограбване на еврофондове и държавната хазна от 30 години до днес. Ако всичко това не се случи по законен ред веднага и със застъпничеството на Брюксел и САЩ, трябва да се случи по човешки ред и съд.
Така е справедливо!
Чак след това трябва да започнем от абсолютната нула изграждането на реален български парламентаризъм и свободна държава! Да се знае какво се е случило с виновниците и помагачите им досега и който поема властта, да знае какво го очаква. Така е справедливо!
И това е единствения правилен път. Така е справедливо!
Николай Марков