Ако имаме още едни избори без победители и още едно служебно правителство, това ще е полезно за страната

Сирените отминаха. Четохте ли, че гешевтурата нахлула в МВР, за да предодврати разследване относно законността на разпоредените подслушвания? Ще последват нови протести срещу Гешев – и то точно по време, в което служебното правителство сменя важни, но компрометирани кадри в МВР, а съдии искат оставката на абсолютно непоносимия главен прокурор. Всичко това е добре, стига да продължи.

От нито една страна на барикадата, за съжаление, няма чисти хора, но въпреки всичко е чудесно, че монополът на ГЕРБ и приятели върху институциите се пропуква. Ако имаме още едни избори без победители и още едно служебно правителство, това ще е полезно за страната.

При печалната невъзможност за истинска национална съпротива срещу всички мутри и ченгета е добре, че двата основни криминално-политически клана у нас взаимно се атакуват.

Омертата е нарушена, сметките за следващите избори поне засега не са нагласени. Ако и Лаура Кьовеши най-сетне стигне до разследване на българските злоупотреби с евросредства, това ще е още един шамар върху шайката, която краде и руши вече над десетилетие.

Манол Глишев