Ако искаш да промениш нещо, ти трябва да участваш в него – Георги Йорданов, кандидат за кмет на район “Студентски“

Днешните млади хора рядко се ангажирани пряко с политиката. Повечето просто стоят отстрани и наблюдават нещата и протестите им са повече в социалните мрежи, но не успяват да реализират своите поколенчески бунтове. Като най-младия кандидат за кмет на район от БСП, Георги Йорданов се изправя пред тежка задача. Той е взел решението да се впусне в битката за кметския пост, без да се колебае. Има ясна визия за това как трябва да бъде водена политиката на местно ниво. “За мен постът на районен кмет е изключително важен, тъй като дълбокото ми убеждение е, че дори и местната власт трябва да бъда децентрализирана“. Той иска младото поколение, неговото поколение да бъде по-силно обвързано с решенията, от които ще зависи бъдещето. „Ако искаш да промениш нещо ти трябва да участваш в него. Не можеш само да стоиш от страни и да гледаш и да се надяваш нещо да се случи. А когато нещо зависи от теб – тогава вече нещата стават съвсем различни, тогава носиш много голяма отговорност и когато работиш целенасочено нещата могат да ти се получат.”
Докторант по политология и магистър по право, работил е като юрист в Патентно ведомство. Възгледите му са силно повлияни от една малка, но много съдържателна книга – “За обществения договор“ на Жан-Жак Русо. „Избрах партията заради нейната идеология. Аз винаги съм бил социален човек. Винаги съм искал да има повече реформи с цел да облекчат живота на хората. И поради факта, че БСП беше единствената социална партия на политическата линия това беше и моят естествен избор.“ Основната мотивация на Георги е в желанието му, с помощта на местните хора, да превърне района в красиво, спокойно и подредено място. “На първо място мисля, че районната администрация и жителите трябва да станат един отбор“. Успехът на местното управление се гради върху наличието на адекватна комуникация между администрация и жители в район. „Мисля, че мога да намеря общ език, с което и да е управляващо мнозинство в Общинския съвет. Ще направя пълна ревизия на районната администрация, ще съставя план за подобряване работата ѝ, за да работи тя по-целенасочено и да има по-пряк контакт с жителите на района. И от там ще търся една симбиоза между гражданите и администрацията и мисля, че нещата могат да се получат“. Георги усеща подкрепата на близките си. “Те разбират, че начинанието, с което съм се захванал, е най-важното в живота ми до този момент“. Уверенността му обаче не замъглява преценката му и той не забравя отговорността, която носи. Освен интересите си към политиката, Георги се увлича по пътувания, кино и футбол. “Обичам да го практикувам, да посещавам мачове, а и да гледам такива по телевизията“. Най-голямата му страст, когато стане дума за футбол е английската „Висша лига“. Когато може пътува. В Хърватска, в Гърция. Обича да се забавлява. Очите му светят когато разказва за видяното в Дубровник – истинските декори от популярния сериал “Игра на тронове“. „Много харесвам и Созопол, и стария град в Несебър. По принцип ми харесва навсякъде, където е чисто и поддържано“.
“Давайте предимство на общия интерес пред индивидуалния”, това послание Георги иска да отправи не само към жителите на район “Студентски”, но и към всички хора в България. “Тогава ще бъдем здраво общество, живеещо в хубав квартал, район, град, страна, а какво по-хубаво от това?-допълва младият кандидат-кмет на район “Студентски”.
loading...