АКО НЕ ГЛАСУВАТЕ ВИЕ, БЪДЕЩЕТО ВИ ЩЕ ГО ОПРЕДЕЛЯТ ТЕ!

Без изненада разбрах, че най-много заявления за гласуване в парламентарните избори на 11 юли, са подадени в Турция – над 24 600. Много съзнателни! Учудващо съзнателни! Като си напомним, че 45-тото НС толератно реши, че декларациите за гласуване могат да се попълнят и извън секцията, се оказва, че вотът в Турция може да реши изборите в България. Нищо ново, нали?

Да, те са български граждани. Не, те не са българи! Тук е тяхната земя, но там е тяхната Родина. Цитирам Карадайъ, разбира се, не го измислям аз. И тук аз, като българка, поставям въпроса: След като там чувстват някои, че е Родината им, защо гласуват тук и защо те определят бъдещето на нашите деца? Много от тях не знаят български език и не са идвали от десетилетия тук. Въпреки това законодателството им дава правото те да определят политиците ни. И не – няма да изберат такива, които да защитават българските национални интереси.

Аз съм против хора, които нямат българско самосъзнание, да определят кой да ни управлява и бъдещето на децата си. Има българи в чужбина, които поддържат традициите ни, учат децата си на български език, никога не се отричат от Родината си. Те имат правото – моралното право, заедно с нас да гласуват и да определят каква да бъде България.

А вие си стойте по диваните. Пийте по три ракии и мечтайте за България на три морета! Ако вие не станете и не отидете да гласувате и то за партия, която отстоява българските интереси, ще стане ситуацията: „Не моЗе да бъде!“! Избирайте кой да определя бъдещето ни!

Елена Гунчева