Ако не живеех в България, след интервюто на Лена Бориславова в “ Денят започва“ щях да си отдъхна

Ако не живеех в България, след интервюто на Лена Бориславова в “ Денят започва“ щях да си отдъхна.

Всичко е наред. Идва евтин газ, падат акцизите, пенсионерите няма за какво да се тревожат, пътищата ще се оправят, свободата на словото е безгранична и т.н. и т.н.Инфлацията се дължи на външни фактори , Газпром е спрял доставките на газ по своя воля, не ние сме прекратили плащанията.По фиксираните високи цени на американските ТЕЦ по договорите им до 2028г. нито дума.Скъп ток, но американски.

Премиерът е велик политик, но ние не го разбираме.Протестите са законни, но има хора, които лично подкрепят режима на Путин.

И се стигна до срещата в САЩ.Лена не отрече разговор по темата за отношенията ни със Северна Македония.Американците попитали “ Какво става?“

Каза го като нещо напълно естествено, като разговор между съседки.Нито намек, че е недопустимо друга държава, неангажирана в преговорите да има каквото и да е отношение.

В политиката всяко изречение има значение и цвят.Дали Лена е питала какво става с американското въоръжаване на Украйна?И дали някой би и отговорил ?Нашата делегация е позволила да се говори и дори е отговаряла на въпросите за Северна Македония.Лена го каза.Била е там.И въобще не е забелязала, дори не е помислила, че става въпрос за суверенитет.

Това е положението – самочувствие и незнание.За наша сметка.

Румяна Ченалова