Ако слушате западните медии, все едно слушате Гьобелс. Той до последно е успявал да убеди немците, че печелят войната

Ако слушате западните медии, все едно слушате Гьобелс. Той до последно е успявал да убеди немците, че печелят войната. Дори когато руските танкове са били на границата на Берлин, е обявил, че се снима нов военен филм, и от това са експлозиите. И тълпите са му вярвали.

Ако погледнете фактите, те са съвсем друго.
Фактите са следните:
В последния 1 месец, украйнската армия няма нито една спечелена битка, нито едно настъпление.

Превземането на Херсон не е превземане, не е имало бой. Руснаците сами го оставиха. Херсон е едно от две неща, не мога да кажа какво. Може да е капан – да влязат хиляди укри там, и да го залеят с вода. Може да е и отвличане на войски от Северна Украйна – където да се готви настъпление към Киев. Факт е, че самите укри влязоха само с няколко стотин човека.

На другите фронтове, Украйна вече е в отбрана. Става дума основно за северните части на Запорожка област и в Донецк. Руските сили настъпват, макар и трудно, но настъпват. Няма вече украинска офанзива.

Херсон от военна гледна точка не е нужен, и затова е изоставен. Това го признаха дори западните анализатори преди, но твърдяха, че Русия няма да се откаже по политически причини. Сега, уплашени че правят каквото трябва, обявяват „поражението им“.

Стратегическата война обае не е на фронта. Тя е в енергетиката. Там Украйна е разнебитена, и и предстои студена зима без ток. В подобна ситуация, всеки нормален лидер би капитулирал.
Но Зеленски не е нормален лидер, а е едно зомби, чиято цел е да убие максимален брой украинци. Затова ги надъхва да се бият, въпреки че държавата е вече разбита.

Путин прехвърли войната от фронта в икономиката. И там печели. Не само взриви украинската енергетика, но и остави Европа без газ през зимата. Цената на газа отново тръгна нагоре – вече е 3 пъти пад минимума, който стигна за кратко само преди 10 дни.
Европа ще колабира, поради собствените си санкции, след което Украйна ще бъде изоставена…
Това е реалността, всичко друго е Гьобелс…

Зеленски определено е най-добрият, след Гьобелс… За пръв път след 70 години, се роди подобен умел манипулатор…

Но Гьобелс не е спрял руските танкове да влязат в Берлин… Киев е по-близо…

Добри Божилов