Ако сте нагазили в лайна, какво правите с обувките? Бъдещето ви е в отговора

Какви мисли ви минават, когато чуете и видите на екрана евродепутатът Джамбазки от ВМРО? Истински патриот? Мъжкар? Наглец? Тъпанар? Даваме ви жокер: Наглостта не е умишлено действие, а черта на характера, вроден порок. Не бива да се смесват смелост и наглост – няма нищо по-несъвместимо по линия на произхода и резултата.

В петък сутринта по бТВ излъчват на живо следната картина: някакво човече, опаковано в бял защитен костюм, стърчащи гумени рогца и муцунка на хамстер, подаваща се от плътната качулка отговаря на въпроси, задавани от студиото от Хекимян. Разговор обаче не се получава. Човечето трябва да е Ангел Джамбазки, който издекламира, че е доброволец във ВМА и трябва да изхвърли някакви вредни боклуци. Макар, че едва ли са много вредни, щом не спомена себе си, но това е друга тема…

Хекимян попита десетина пъти представящия се за Джамбазки, дали е хвърлял пиратки върху главите на протестиращи пред централата на ВМРО преди няколко дни. Отговорът на муцунката, наподобяваща лицето на евродепутата, бе злъч, слюнки и несвързани думи.

Трябваше ли Хекимян да прекъсне сюрреалистичната сцена? Да – е логичният отговор. Но правилният е Не. Защото хората трябва да видят какви са резултатите от погрешния, купения, необмисления или фалшифицирания вот. Ако се докаже все пак, че лицето в защитната опаковка е било наистина Джамбазки, де… Съмненията са основателни, защото е изключено човек с висше образование, макар и завършено след две петилетки и половина, да се държи по такъв начин. Всеки психиатър ще ви го каже.

Ще си позволим и ние да зададем няколко въпроса, на които не очакваме отговори. Но те имат смисъл, сами ще се убедите.

– Лидерът на ВМРО и военен министър Каракачанов ли разпореди Джамбазки да бъде показан като доброволец по телевизията и да избълва това, което избълва?

– Кога лице, с името Ангел Джамбазки, е подало заявление в администрацията на ВМА, че иска да е доброволец?

– Кой във ВМА е взел решение и одобрил Ангел Джамбазки за доброволец?

– Уведомен ли е ген. проф. Мутафчийски, началник на ВМА и ако да, кога и от кого, че Ангел Джамбазки ще се включи да помага във ВМА като доброволец?  

– За какъв период Джамбазки ще извършва доброволческа дейност във ВМА?

– Джамбазки единствен ли от ръководството на ВМРО е доброволец във ВМА? Кои са другите и за какъв период?

– Лицето, напомнящо Джамбазки, което хвърляше пиратки върху главите на протестиращи и лицето, напомнящо Джамбазки, с което Хекимян се опитва да установи човешки контакт, но не сполучи, едно и също лице ли е?

– Ще извърши ли прокуратурата проверка дали лицето, показано от бТВ в петък сутринта, наистина е Джамбазки или е бил подставен човек, който с олигофренското си поведение да опетни светлото име на ВМРО?

И един въпрос към зрителите, върху които бе упражнено политико-шизофренично насилие: Какво правите с обувките, с които по принуда или поради непредпазливост сте нагазили в редки лайна?

От отговора ви зависи дали свинщината, наречена сегашно управление, има шанс.

Фрог нюз