АКЪЛОЛИПСИС И АПОКАЛИПСИС

Знайно е, че когато Бог иска да погуби някого, първо му взема акъла. На Територията вече е повсеместно явление акълолипсиса. Направо епидемия стана. Като по правило, противно на другите държави, колкото по-нагоре се отива в управлението, толкова по-ярко да е изразено заболяването.

И вместо срам, акълолипсисът предизвиква гордост и похвали. България заприлича на психиатрична клиника, в която болните управляват, а лекарите са по тапицираните килии.

Премиерът – виден представител на матрияла с изявена липса между ушите, вместо лечение и тапицирана или друга килия, получава овации от другите лишени от мозък. Вчерашният тур за овации беше последният пирон в в убеждението ми, че в тази държава има нормални хора.

Няма да коментират това, че Баце дори не сведе глава пред загиналите за България, всеизвестно е, че той се гнуси от всичко българско и никога не почита националните празници и чествания. Но точно в този ден да се държиш по този начин и да ходиш при матрияла си, е явно предизвикателство към останалите от народа ни….Жива подигравка! С посланието: „Не ми пука за вас, нищо не можете да ми направите, мен има кой да ме харесва и да ме избира!“

Проблемът е, че акълолипсисът у управляващите и матрияла водят до апокалипсис на Територията. Дори не знаят как да крадат. Резултатите вчера ги видяхме – наводнения. Природата е едно, а некадърно направените улици без отводнителна система – съвсем друго. Например в Пловдив често е валяло обилно. Но такива наводнения се получуха едва след великите ремонти на гербавите.

Дори природата беснее срещу апатията и малоумието на българите. Когато равновесието е драстично нарушено, всичко се противопоставя на безумието. Освен нас…..ние сме доволни, правим си селфита с Бат Бойко, много обичамеееее, беееее, той баща, той майка, Територията цъфти и връзва…..

Акълолипсис сега…..и апокалипсис – вече!

Елена Гунчева

– Снимката е на БТА

Снимка на Елен Гунчева.
loading...