Албена Белянова: Начинът да саботираш една проверка е да изсипеш безкрайно много документи

Теменужка Петкова се кара на хората, вижда се, че трудно се овладява. Самата комисия по ревизия в НС й създава проблеми. Петкова много се интересуваше кои ще са експертите в комисията. Начинът да саботираш една проверка е да изсипеш безкрайно много документи. Това каза адвокат Албена Белянова по 7/8 ТВ по повод проверката на „Булгартрансгаз“.
,
Тези хора са загубили преценката, че срещу тях има грамотни хора. Не виждам нищо лошо да се оповести една проверка или договор. Ако няма нещо нередно, защо се крие.

10 години съм работила за енергетиката и БЕХ. Реагирах относно определяне на членовете на съвета на директорите на Холдинга. Един от тях не е избран от министъра на енергетиката. Той дори не се е явил на конкурс. Има граници, които са фрапиращи.

По същество не се е случило нещо кой знае какво. Имам предвид, че имаме едни и същи хора, които са подменени. Новите са като старите. Колкото и това да е арогантно, не е чак толкова неочаквано.

Смисъла е да са послушни и да изпълняват нареждания. Винаги става въпрос за пари, за много пари. В случай бъркат с тези назначения. Ако има нов министър, който изисква те да си свършат работата, няма да им е лесно. В „Булгартрансгаз“ е назначен мъжът на пиарката на Бойко Борисов. Не е вярно, че не назначават хора с опит, както твърди Теменужка Петкова. Самата идея за конкурсите е добра, но изпълнението им е трагично.

В рамките на конкурсните процедури са били отстранени истински енергетици. Без обяснение защо и на какво основание. Ако изпитаме публично назначените, ще е изключително забавно.

Казват, че новите назначени са били бетонирани. Какво значи да бетонираш някого? Железобетонната конструкция на АЕЦ „Белене“ се пропука, та какво значи другото?!

https://frognews.bg/