Александър Вучич: Кандидатите за премиер на Сърбия са четирима

Президентът разкри най-голямата си грешка

Сръбският президент Александър Вучич заяви пред телевизия Пинк, че кандидатите за премиер на страната са четирима, отбелязва националната им телевизия РТС.

Той разкри, че е поканил представителите на парламентарно представените партии на консултации за правителството.
От общо четиримата кандидати за премиер на Сърбия, двамата са познати на широката общественост.

Вероятно президентът визира премиера Ана Бърнабич и финансовият министър Синиша Мали. За останалите двама до момента не се е спекулирало в общественото пространство.
Сръбският държавен глава твърди, че преобладаващата част от новото правителство ще са съвсем нови за широката общественост личности.

От думите му стана ясно, че Сърбия разполага с резерви от дизел за 77 дни. Бензиновите им резерви пък ще им стигнат за 65 дни, а ще има и достатъчно газ. В този ред на мисли той припомни, че 65“ от газовите нужди на страната са осигурени на добра цена от Русия – между 335 и 420 евро за 1000 куб. м. газ, което зависи от цената на нефта, тъй като тя се изчислява изцяло по нефтената формула.

Като своя най-голяма грешка президентът на Сърбия Александър Вучич посочи тази, че се е отказал от добив на литий, тъй като „с този акт е било убито бъдещето“.
Източник: vesti.bg