Александър Морфов: Аз изкъртих табелката на Велислава Кръстева и не съм се крил

Александър Морфов призна, че именно той е надраскал вратата и изкъртил табелката с името на Велислава Кръстева, пиарка на най-стария професионален театър у нас и бивш пиар на ДПС. В отворено писмо ”до всички, които се интересуват” Морфов посочи, че никога не е крил постъпката си и е готов да си понесе последствиятa.

„Откровената политическа пропаганда“ от страна на Кръстева в изборния ден за парламент на 2-ри октомври е провокирала Морфов, признава той в писмото си. Тогава бившата пиарка на ДПС придружи Ахмед Доган до изборната урна.

Режисьорът завършва категорично писмото си, че той има неистова „нетърпимост към хора без морал!“

Освен гениален режисьор Александър Морфов е бунтар и човек с ясно изразена гражданска позиция. Всички тези качества са му необходими, защото той ги превъплъщава в изкуството си. Не може човек да е мижитурка и същевременно да е силен и въздействащ творец. Страхливостта и сервилността са присъщи на посредствените хора

И тук е редно да се запитаме: Колко време и колко още хора без морал българското общество ще продължи да търпи, като същевременно единици са тези, които ясно се противопоставят на това и показват смело – с името и постъпките си, че за тях неморалните са неприемливи, независимо от коя политическа партия са покровителствани и пазени.

Ето пълния текст на писмото на режисьорът Александър Морфов от Народния театър „Иван Вазов“:

Отворено писмо от Александър Морфов

до всички, които се интересуват

Уважаеми приятели, колеги, журналисти, жълти драскачи, лъжци и политици, искам да внеса малко информация за случилото се в Народен театър „Иван Вазов“ на 29.10.2022г.

В Народния театър се води разследване срещу неизвестен извършител за надраскана врата и изкъртена табелка! Аз съм известен извършител и не съм се крил. Каква е причината?

Много моля да изгледате видеоматериала по-долу от 2.10.2022 г. Както става ясно, тази жена, която следва Почетния председател на ДПС Ахмед Доган, е Велислава Кръстева – зам.-директор!!! и пиaр на Народен театър „Иван Вазов“. В качеството си на такава тя представлява не себе си, а Институцията Народен театър, респективно мен, артистите и всички служители на Народния театър. Това, което тя демонстрира, е откровена политическа пропаганда!

След като изгледах това видео, незабавно уведомих директора на Народния театър г-н Васил Василев и споделих възмущението си, но той игнорира всички мои опити да обсъдим случилото се. Стана ясно, че той упорито избягва да предприеме каквото и да било срещу бившата си колежка от времето на кабинета „Орешарски“.

Не се научих да мълча през всичките години и не се страхувам. Аз съм свободен, защото не завися от никого! Три пъти съм си подавал оставката и съм напускал театъра поради несъгласие с управлението му! Моите убеждения са в моите постановки!

Не съм съгласен с политически назначения на лица, които смятат, че са недосегаеми и всичко им е позволено!

Изразих своето негодувание по мой си начин, за което съм готов да си понеса последствията.

И накрая: никой няма право да ме обвинява в етническа нетърпимост! В моите постановки са участвали българи, македонци, албанци, турци, роми, иранци, сърби, французи, украинци, руснаци, евреи, румънци, шведи, американци, китайци, латвийци… и още други!

АЗ НЯМАМ ЕТНИЧЕСКА НЕТЪРПИМОСТ, АЗ ИМАМ НЕИСТОВА НЕТЪРПИМОСТ КЪМ ХОРА БЕЗ МОРАЛ!!!

frognews.bg