Александър Симов: В здравеопазването е кражбата на десетилетието

„В здравеопазванета е кражбата на десетилетието. Там липсва и диалог, което е плашещо. Може би затова, управителят на Здравната каса е изпратил писма до всички парламентарни групи, че е нужна актуализация на бюджета на НЗОК“. Това каза народният представител от ПГ на „БСП за България“ Александър Симов пред БТВ.

Той добави, че е възможно високопоставен политик да е заплашвал шефа на касата.

„Обвързаността, министърът непременно да си води шефа на НЗОК, показва, че нещо в системата не е наред“, каза още той. Симов припомни, че НЗОК, като институция, има проблем откакто Дянков, като финансов министър, е взел 1.5 млрд. лв. от нея, за които не е ясно къде са отишли.

„Народният съд ни е наложен от Великите сили и ненапразно те пращат наблюдатели тук. Трябва да се проведе разговор за това, такъв ли е трябвало да бъде обхватът му“, заяви народният представител.

„България по време на цялата Втора световна война е съюзник на Германия и в чл.5 на Парижкия мирен договор е заложено такъв съд да бъде проведен“, припомни социалистът.

Симов добави, че БСП не наказва хората, които имат мнение, различно от това на партията. „При нас има вътрешнопартийна демокрация и Валери Жаблянов има право на мнение“, каза още той.

„Познавам Иво Христов, а Бойко Борисов каза лъжа, още когато започна да го атакува. Не знам дали беше грешка или не“, отбеляза народният представител по темата за конфликта премиер- президент.

Симов попита, защо премиерът коментира администрацията на президента и по-специално шефа на кабинета.

„Според мен целта на Борисов е една- видимо е, че той е изморен от изпълнителната власт и се е прицелил в едно друго кресло, но няма да го получи“, заяви Александър Симов.

Народният представител добави, че Румен Радев формулира редица въпроси, които витаят отдавна в общественото внимание.

Александър Симов: В здравеопазването е кражбата на десетилетието

cross.bg