Александър Симов: Гневните хора искат различна България

„БСП подкрепя протестите, не ги организира. Самият факт, че една опозиция се обвинява за нещо подобно, е безумен. Каква опозиция си представят управляващите- като меко пухкаво зайче, което да стои кротко и само констатира безумията, които се случват наоколо“. Това каза народният представител от ПГ на „БСП за България“ Александър Симов. Той коментира, че това, което се вижда в хората, е едно автентично недоволство.

Народният представител обясни, че е нормално протестите да се случват, че те говорят за ексцесия в обществото, за общество, което се намира на ръба на криза и дори от опозиционна гледна точка това е опасно, тъй като  има големи, наболели проблеми, които нямат лесни решения. „Колкото до  БСП, ние работим за това-кондицията ни да стане по- добра, когато предсрочните избори дойдат. Нямаме много време да се подготвим, тъй като те идват с бързи крачки“, отбеляза Симов. Той коментира, че БСП от няколко месеца е във фаза на активно обикаляне на страната и представяне на „Визия за България“, както и на идеите, с които се опитва да спечели доверието на хората.

„Когато и да дойдат изборите, ние ще бъдем готови да ги спечелим“, категоричен бе народният представител. Той припомни, че БСП се е опитала да спре решенията на управляващите и е предупредила, че те ще доведат до такова недоволство. „Те чуха хората, когато излязоха по улиците, но не смятам, че недоволните днес ще приемат подобни решения. Първо, те се правят под натиск и второ, виждаме, че едва ли ще бъдат доведени до край“, каза още Александър Симов. Той коментира, че всеки протест е политически, защото когато хората излязат по улиците, винаги се започва с конкретна кауза. Той припомни протестите от  2013 г., когато високите сметки за тока изкараха хората по улиците. „Гневните хора искат различна България“, изрази увереност Симов.

„Колкото до политическите комбинации, които са възможни- „Борисов 4″ или някакъв друг кабинет, не бих разсъждавал за тях сега. Хората излизат, гласуват и тогава разсъждаваме върху ситуацията“, коментира Александър Симов. Той обясни, че силата на БСП, в последните няколко години, е отказът да се забърква във всякакви безпринципни коалиции и договорки. „На нас изкушението с властта ни беше подхвърлено няколко пъти като Данайски дар. Ние  отказахме с ясното съзнание, че политиката трябва да изглежда по друг начин. Политиката трябва да се базира на ясни идеи, принципи, ясна политическа отговорност. Борим се да получим максимален брой гласове на изборите, да спечелим доверието на хората“, отбеляза Симов.

Александър Симов: Гневните хора искат различна България

cross.bg