Александър Симов от БСП хвърли тежко обвинение върху Лена Бориславова

Не скри, че има напрежение между партията и Радев

По повод изказването на Лена Бориславова, която е началник на кабинета в оставка, че политолози, общественици и политици са говорители на Русия в нашата държава и получават възнаграждение за това в размер на 4 000 лв. месечно, депутатът от БСП Александър Симов бе категоричен, че трябва да бъдат представени имена и доказателства.

В противен случай изказването на Лена Бориславова не е нищо повече от „интригантство на българския политически терен“, а без имена си е чиста проба „политическа пиратка“.

По горещата тема с изгонването на руските дипломати, Александър Симов заяви, че тази криза е с конкретни икономически измерения, които са изключително опасни за страната ни.
Най-добре в тази ситуация би било някой да даде конкретни решения на проблемите и да ги постави на масата.

Голямата разлика между политиците е, че едните от тях обичат да хвърлят пиратки, докато другите дават реални решения, категоричен бе той.
Симов допълва, че именно в това се крие разликата между дилетанта и истинския държавник.

Той изрази притеснения по повод натрупалите се напоследък изяви на хора от президентската институция, които са насочени срещу БСП. Депутатът подчертава, че дори президентската институция да не режисира този спектакъл, то при всички положения тя е страна в конфликта.

В заключение депутатът потвърди, че между БСП и президента Румен Радев наистина има напрежение. Според него не е било редно президентската институция да взема участие в политическите битки, които се водят на терена на управлението.

blitz.bg