Александър Симов: Цинизмът на властта – няма пари за пенсии, но за саниране и партийните им фирми има

„Трябва да дадем отпор на антисоциалната политика, която кабинетът на Бойко Борисов в третото му издание прави“. Това заяви народният представител от ПГ на „БСП за България“ Александър Симов пред протестиращи от цялата страна пенсионери пред НС.

„Стотици пъти това управление е показвало, че възрастните хора не са ценност за него. Колко пъти сте чували как той говори все едно вади парите от джоба си, за да увеличава пенсии, а и какви ли увеличения е давал? Всички знаем, че е точно обратното – вие сте тези, които плащате неговата заплата“, обясни той. Социалистът подчерта, че сега управляващите приемат един бюджет, за който твърдят, че бил социален и попита кое му е социалното.

„Дават десетина лева увеличение на пенсионерите и твърдят, че това е социално. Същевременно не бива да забравяме зам.-министрите, шефовете на политически кабинети, които си увеличават заплатите с по 2 хил. лв. Ето това е държавата на Бойко Борисов“, коментира Симов. Той подчерта, че БСП още в своята платформа е предложила преизчисление на всички пенсии и отстоява тази своя позиция. По думите му това е нормалният подход и това трябва да се направи. „Какъв обаче е отговорът – има пари за саниране, за партийните им фирми, но за възрастните хора няма. Това е големият цинизъм“, поясни Симов. Той припомни, че БСП отдавна е внесла и закон за възрастните хора. „Какъв е отговорът на властта – законопроектът не е приет от комисиите. Ние няма да се откажем. Знаем, че това трябва да се направи. Този цинизъм на властта трябва да бъде спрян“, категоричен бе той.

Симов припомни думите на премиера Борисов, че в България хората живеят добре, ходели на ваканции и на почивки. „Колко от вас са ходили на такива почивки наскоро? Сега е времето за съпротива. Сега е времето да спрем това. Уверявам ви, че ние от БСП ще се борим да разградим този антисоциален модел“, заключи Александър Симов.

Александър Симов: Цинизмът на властта – няма пари за пенсии, но за саниране и партийните им фирми има

cross.bg