Александър Томов: Рекет е договорът за 68 млн. лв. на милиардера Стивън Ло с човек на ГЕРБ

„Или рекет, или обещание са причините да се сключи договор за 34 млн.евро или 68 млн.лв. за някакви консултации и връзки с държавната и общинската власт от близкия приятел на премиера Саздов“. Това заяви ексдепутатът Алексадър Томов в предаването на Сашо Диков по телевизия „Евроком“.

Именно той е човекът, който запознава Бойко Борисов с хонконгския милиардер Стивън Ло, който искаше да построи огромен спортен, развлекателен и туристически комплекс до София и получи инвестиционен клас А в това число и от сегашния кабинет. „Няма такива суми за консултации в международната практика. Договорът, така формулиран – за връзки с правителството и общината е абсурден, има нещо скрито, задкулисно“, категоричен е някогашният вицепремиер по повод контракта с китайците на Иван Саздов, възпитаник на ВИФ и собственик на бетонов възел, но много близък на министър-председателя и шеф на комитета за първите му избори.

„68 млн. лв. за консултации и уреждане на срещи съмнява за жива корупция“, убеден е той. По договора с 12 вноски са платени една или три, както разкри преди 2 седмици Сашо Диков в новото си шоу чрез интервю със Саздов. Томов опроверга думите на консултанта, че инвеститорът не бил сериозен, като напомни, че Ло вече е инвестирал над 19 милиона евро в проекта, в това число 10,5 млн. евро за закупуване на голфклуба Света София като част от бъдещия мегакомплекс и още почти толкова за придобиване на земя от общината в Елин Пелин и жители на двете села, между които е предвидено бъдещото строителство – едното от тях е Равно поле.

Проблемът е, че държавата се мотае с продажбата на военното поделение в другото – Мусачево, а без него няма как да се оформи парцелът за бъдещия град на забавлението. В същото време Министерството на отбраната бързо разпродава други интересни терени като например неотавнашното прехвърляне на цена поне 2 пъти под пазарната на терен в Несебър до Слънчев бряг на брата на бившия финансов министър Милен Велчев.

В момента милиардерът Стивън Ло води съдебна битка с Иван Саздов

Резултат с изображение за Александър Томов

http://epicenter.bg