АЛОО, ОБЩИНАРИТЕ!

Поредната жертва на поредната шахта в столицата.И пак няма виновни.Въобще общината никога и за нищо не е виновна.Нито за надрасканите асанасьори в подлезите, нито за висящите над главите на минувачите кабели, нито за изтърбушените плочки по тротоарите, по които софиянци си трошат крака, ръце и глави.Нито за пропадналите шахти на каналите и други такива, които от времето на соца не са барвани за ремонт 30 години.Нито за преливащите улици, по които след дъжд гражданите могат да минат само с гумени ботуши до коленете или с надуваема лодка! Нито за фонтаните убийци, нито за кабелите убийци, нито за шахтите убийци, нито за нищо…

Обаче е майстор в усвояването на европейски средства, които отиват незнайно къде…Както и нашите данъци!

Като изключим няколкото лъча на метрото, построено с европейски средства и частично подменения градски парк, пак с европари, Столична община за десетилетия не свърши нищо.Пред детските градини е чернилка вечер! По улиците – потоп! В много от столичните подлези не може да се влезе – смрад, мрак и мръсотия!

Осветлението по улиците в малките квартали не работи! Улиците са помийни ями! Шахтите зеят! Изпочупените плочки са животоопасни!
Вие, окопалите се на „Московска“ 33, както и всичките ви производни в кварталните общини, сте животозастрашаващи! Не можем да търпим кражбите и безхаберието ви!Време е да си вървите!И да не се връщате повече!

Автор: Стефан Гърбев