АЛО, СЕДМОАПАРТАМЕНТНИКЪТ! „Погребалните савани нямат джобове!“

„С живота си богохулствате срещу името на Бог!“

Преди няколко месеца Папа Франциск изнесе много силна проповед срещу мафията. Все едно е казана за нашите политици. Целият им живот е отричане на Бог и богохулство.

Алчността им заслепява душата им, без да осъзнават, че когато дойде краят, единственото, което ще вземеш със себе си, са душата и съвестта. Нищо друго – нито кокетните стадиончета, нито лъскавите лимузини, нито славата и парите. Нито първият, нито седмият апартамент.

Колкото и да сте велики, в какъвто и скъп ковчег да ви сложат, дупката е метър на два надолу в земята! За всички, защото в смъртта всички са равни. И тогава вас ще ви съдят. Хората вече са ви осъдили в душите си, но ще има за вас и друг, духовен съд. Защото възмездие винаги има. Може да се поправиш и покаеш само тук и сега.

Това не го осъзнават самозабравилите се политици и новобогаташи.

Достатъчно е малко добро да направите – да помогнете на децата с увреждания, да помогнете пенсионерите оставащите им години да ги прекарат достойно, да помогнете на болните – можете, само ако решите.
Но вие не решавате, защото алчността ви заслепява.
И срещу алчността има само един лек – две шепи пръст върху очите накрая….

Цветанов се обзавежда с пореден апартамент, като забележете, освен политик друго не работи. Жена му е на държавна работа, доколкото се сещам. Явно пак спестявали от закуски и дарове от тъстовете. Или пък от отвъдокеанските господари. Дори душманите могат да кажат, че от кражби от българския народ, ама ние не вярваме на таквиз клевети.

И само, Цецку, да ти напомня – винаги има равновесие. Да ти припомням ли други известни фамилии, прочути с кражби и убийства, които нещастие след нещастие ги застигна. Дори народът да не те достигне, възмедието ще го направи!

Защото, както казват, душата тежи 21 грама. И няма място къде да си сложиш апартаментите! Единствено съвестта си ще отнесеш на онзи свят.

Елена Гунчева