АМАТЬОРИ, ЕДИН АРЕСТ НЕ МОЖЕТЕ КАТО ХОРАТА ДА НАПРАВИТЕ

Тръпнем в очакване на разискванията днес в Европейския парламент на ареста на Борисов. По искане на ЕНП, разбирай оня с името на ренде, когото промотираха в ГЕРБ. Според мен по европейски ще го изперат, та да ни лъсне след изборите целият в бяло и с ореол над главата.

Всички ние, които не сме на хранилка на мафията, знаем какво беше управлението на ГМР. Катастрофа, корупция и диктатура. Всеки нормален човек иска да има справедливост и разследване за това управление. Да напомня, че през 2020 година над 300 дена протестирахме срещу управлението на ГМР, за оставката на ББ и Гешев. Помните ли, сегашни фенове на кого ли не?

Казвах ви, че ПП не стават и са американски проект. Съставен от аматьори. Забъркаха големи каши и проблеми. Станаха за смях. Арестът на Борисов беше една от най-големите им грешки. Не защото не трябваше, а защото трябваше да се подготвят като хората – професионално, с доказателства, с арест, който да не е по борисовски – в тъмното и в дома му, защото това е простотия. Точно когато трябва да се раздаде правосъдие на престъпниците, държавата няма право да прави грешки и да действа по техния начин.

ПП не успяха или не искаха да махнат Гешев. И това беше в основата на провала им. Прокуратурата трябва да бди над законността. Да привлича обвиняеми, да повдига обвинения и да ги защитава в съда. Да разследва. Да задава неудобни въпроси. Няма как правителство да го направи. Без значение колко наш е министърът на вътрешните работи. И от ПП това го знаеха. Ако не са го знаели, са още по-големи аматьори от това, което смятам. На практика те му създадоха ореол и му възстановиха политическата репутация с този арест. Докато милионите българи, пострадали от неговото управление, напразно се радваха и надяваха на справедливост.

Днес циркът ще продължи – този път в ЕП. И ББ ще лъсне целият в бяло и на бял кон, готов да управлява и отново да ни продава на същите тези европейски лидери, които днес ще го защитават.

Бих казала, че и ГЕРБ и ПП са еднакво вредни за България. Заедно с патериците си и тези, които мълчат за тях. И ние – българите, трябва да излезем от този омагьосан кръг на вечни спасители и бели коне, защото някак си усещам, че все сме от страната на окованата принцеса, която си седи с дракона и меко казано, й разгонват фамилията, докато тя чака някой принц да я спасява! Или да очаква от тълпата емоционално и ментално увредени фенки да определя бъдещето ни.

Елена Гунчева